• 0

Pošte i železnice obustavile štrajk zbog smrti kraljice: Poštovaćemo period javne žalosti

Britanija prolazi kroz najtežu inflaciju u poslednjih 40 godina

  • 0
Pošta

Foto: Pixabay

Štrajkovi u Britaniji otkazani su nakon vesti o smrti kraljice Elizabete II.

- Iz poštovanja prema njenoj porodici  i kraljičinoj službi zemlji odlučili smo da otkažemo hitnu akciju štrajka - navode sindikati koji predstavljaju poštanske radnike Kraljevske pošte i železničko osoblje.

Podsetimo, u toku jučerašnjeg dana počele su da pristižu informacije da se najdužem britanskom monarhu pogoršalo zdravlje, zbog čega su se članovi porodice uputili ka zamku Balmoral u Škotskoj, gde je kraljica Elizabeta II boravila. Sinoć je saopšteno iz Bakingemske palate da je preminula u 96. godini.

Nakon objave, planirani današnji štrajk poštanskih radnika i radnika železnica zakazanih za 15. i 17. septembar su obustavljeni.

Železnički sindikat TSSA je takođe otkazao planiranu industrijsku akciju za septembar, rekavši da će "poštovati period javne žalosti".

Podsetimo, Britanija prolazi kroz najtežu inflaciju u poslednjih 40 godina, budući da je dostignut nivo od nekih 10 odsto.

U štrajk je od avgusta uključeno više od 50.000 radnika.

Video: Devet izazova vise nad glavom svetske ekonomije dok je Ukrajina u ratu: Svačiji novčanik je ugrožen

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>