• 3

Stižu Kinezi u srpsko selo: Gradi se veliki kamp za radnike, na pet parcela

Obilaznica će biti dugačka nešto manje od pet kilometara, obuhvataće četiri mosta od koji je najveći onaj preko reke Đetinje

  • 3
kamp

Foto: Rina

Izgradnja obilaznice oko Užica, infrastrukturni projekat na koji se čekalo godinama, konačno je pred realizacijom. U toku su pripremne aktivnosti koje prethode početku izgradnje, a u sklopu kojih je kineska kompanija "Power Construction Corporation of China" zakupila parcele u selu Volujac, za potrebe izgradnje radničkog kampa.

"Nadomak Užica biće napravljen kamp za oko 60 radnika iz Kine, i oko 90 radnika iz firmi podizvođača. Broj radnika znatno će se uvećati sa početkom radova na tunelu Kadinjača. Kineska kompanija je zakupila parcele na pet godina, montažne kućice su već poručene i stižu iz Kine", potrvđeno je za RINU u Gradskoj upravi u Užicu.

Obilaznica oko Užica je projekat od ogromnog značaja za sve građane, piše RINA, a za njegovu realizaciju već je obezbeđeno blizu 30 miliona evra. Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova potpisan je u martu ove godine.

Obilaznica će biti dugačka nešto manje od pet kilometara, obuhvataće četiri mosta od koji je najveći onaj preko reke Đetinje.

- Izgradnjom obilaznice oko Užica biće rešeno nekoliko velikih dugogodišnjih problema. Smanjićemo aerozagađenje koje nastaje kao posledica uticaja saobraćaja jer će teretni i autobuski saobraćaj biti izmešten iz grada čime se dodatno ubrzava protok saobraćaja u samom centru. I bezbednost svih učesnika u saobraćaju dižemo na viši nivo jer konačno rešavamo i problem raskrsnice kod Osnovne škole - naglasio je ministar građevine, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>