• 0

Gradnja petlje Hrtkovci u sklopu auto-puta Ruma-Šabac: Pogledajte kako teku radovi

Ukupna dužina deonice iznosi približno 78 kilometara, od čega je auto-put Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara

  • 0

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je juče, nakon obilaska radova na petlji Hrtkovci, koja se gradi u okviru izgradnje auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice Šabac–Loznica, izjavio da je to strateški važan infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije.

Istakao je da je to jedan od deset projekata auto-puteva i brzih saobraćajnica koji se trenutno realizuju bez prekida što je, kako kaže, "najbolji pokazatelj da će država održati ekonomski rast i obezbediti novu perspektivu i bolje uslove za kompanije, radnike i građane".

- Naš cilj je da sledećeg septembra otvorimo deo auto-puta koji će spojiti Rumu i Šabac, da otvorimo fantastičan most na Savi za sve Šapčane ali i za ostale građane, i uprkos činjenici da je u Evropi rat, kada energetska kriza razdire ceo Stari kontinent, mi uspevamo da očuvamo investicije, radna mesta i nisku cenu energenata - rekao je ministar.

S njim su u obilasku bili i direktor "Koridora Srbije", Aleksandar Antić, kao i gradonačelnik Šapca, Aleksandar Pajić.

Antić je naveo da se svi radovi i sve aktivnosti odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom, zahvaljujući dobroj saradnji svih koji učestvuju na izgradnji projekta, dodavši da je trenutno na čitavoj trasi auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac–Loznica upošljeno više od 460 radnika sa približno 350 jedinica mehanizacije.

Pajić je istakao da će izgradnjom ove moderne saobraćajnice biti ispunjen višedecenijski san građana Šapca, a to je povezivanje sa Beogradom i Novim Sadom.

Ukupna dužina deonice iznosi približno 78 kilometara, od čega je auto-put Ruma–Šabac dužine 22,08 kilometara, a dužina deonice Šabac–Loznica koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice iznosi približno 55 kilometara.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma–Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac–Loznica zaključen je sa azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt". Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>