• 1
 ≫ 

Bajden dao zeleno svetlo e-vozilima: "Biramo da izgradimo bolju Ameriku"

 ≫ 

Američki predsednik je najavio odobrenje prvih 900 miliona dolara za finansiranje izgradnje stanica za punjenje električnih vozila u 35 država

  • 1
bajden, detroit

Foto: White House / Zuma Press / Profimedia

Predsednik SAD, Džozef Bajden, posetio je juče sajam automobila u Detroitu, najveći događaj takve vrste u Severnoj Americi, gde je podržao sve veći prelazak proizvođača automobila na proizvodnju električnih vozila i nova ulaganja u fabrike baterija, koja iznose nekoliko milijardi dolara.

- Biramo da izgradimo bolju Ameriku, sa američkim radnicima koji prednjače. Ameriku koja se suočava sa klimatskom krizom - rekao je Bajden.

Najavio je i odobrenje prvih 900 miliona dolara za finansiranje izgradnje stanica za punjenje električnih vozila u 35 država u okviru zakona o infrastrukturi, preneo je Rojters.

Američki kongres i Bajden, koji za sebe kaže da je zaljubljenik u automobile, obećali su desetine milijardi dolara u zajmovima, proizvodnim i potrošackim kreditima, kako bi se ubrzao prelazak sa vozila sa unutrašnjim sagorevanjem na električna vozila.

Nacionalni savetnik za klimu u Beloj kući, Ali Zaidi, rekao je Rojtersu da su proizvođači automobila i baterija u 2022. najavili ulaganja od 13 milijardi dolara u proizvodnju električnih vozila.

 

 

Bela kuća je pozdravila niz nedavnih velikih najava američkih i stranih proizvođača automobila za izgradnju novih pogona baterija i električnih vozila.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    15. septembar 2022 | 12:50

    Да желе бољу државу не би производили аутомобиле са моторима од по пар хиљада кубика а ово са електричним аутомобилима је жешћа превара...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>