• 0

Nastavljaju se investicije u Somboru: Pokrajinska vlada izdvojila 750 miliona dinara od 2016. godine

Za treću fazu radova na lokalnom putu Stapar-Sivac biće izdvojeno 142 miliona dinara

  • 0
Igor Mirović u Somboru, Igor Mirović, Sombor

Foto: RS APV

"Izdvojili smo znatna sredstva i uručili danas ugovore gradonačelniku za realizaciju investicija. Sada je na lokalnom rukovodstvu da sprovede procedure, a na izvođačima radova da poštuju rokove i da korak po korak uređujemo Sombor", izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, nakon radne posete ovom gradu.

Zjaedničkim sredstvima Pokrajinske vlade i Grada Sombora biće adaptirana i rekonstruisana fiskulturna sala u Srednjoj tehničkoj školi, za koju je izdvojeno 76,7 miliona dinara.  Osim za potrebe nastave, planirano je da fiskulturna sala bude na raspolaganju školskim sportskim i rekreativnim klubovima.

"Verujem da ćemo za 150 dana, koliko je predviđeno ugovorom, imati rekonstruisanu salu, i da ćemo na taj način stvoriti mnogo bolje uslove u Srednjoj tehničkoj školi", izjavio je Mirović.

Gradu Somboru usmereno je i 84,5 miliona dinara za izgradnju sistema ventilacije i klimatizacije s rekonstrukcijom sistema vazdušnog grejanja u Gradskoj hali "Mostonga"u Sportskom centru "Soko".

"Uložili smo značajna sredstva u rekonstrukciju rasvete i parketa. Narednih nedelja počinje procedura za rekonstrukciju sistema za grejanje i hlađenje, a postigli smo dogovor da nastavimo dalje, da uredimo tribine i druge delove hale", dodaje Mirović.

Ukupna površina objekta iznosi 5.000 kvadratnih metara. Halu koriste sportski klubovi, sportske organizacije i udruženja za treninge i utakmice, održavanje turnira i ostalih takmičenja. Namenjena je i rekreativcima i školama za nastavu fizičkog vaspitanja, a u njoj se održavaju i sajmovi, koncerti i druge kulturno-umetničke manifestacije.

 

Najavljen početak radova na Gradskoj biblioteci "Karlo Bijelicki"

Za adaptaciju i sanaciju krova dečjeg odeljenja biblioteke, Pokrajinska vlada izdvaja 17,3 miliona dinara.

Reč je o biblioteci koja je osnovana 1859. godine i obavlja poslove kao matična biblioteka grada Sombora i tri opštine – Apatina, Kule i Odžaka.

U brojnim naseljenim mestima u opštini Sombor, kako je podsetio Mirović, Pokrajinska vlada radila je na sistemu vodosnabdevanja, završavaju se radovi na lokalnom putu od Kupusine do Monoštora, prva faza na teritoriji apatinske opštine je završena, a u narednih nekoliko nedelja, biće završeni radovi i na izgradnji puta od Stapara do Sivca.

"Od jula 2016. godine, Pokrajinska vlada je za finansiranje velikih projekata na teritoriji grada Sombora, izdvojila više od 750 miliona dinara. Uz podršku Pokrajinske vlade nastavljamo sa radovima i ulaganjima na teritoriji grada Sombora, a danas smo dobili i ugovor vredan 142 miliona dinara za treću fazu radova na lokalnom putu Stapar – Sivac", izjavio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Video: Radovi na obnovi puta između Kupusine i Bačkog Monoštora, u dužini od oko 5,3 kilometra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>