• 2

Ovo je najbogatiji grad na svetu: Stecište za 59 milijardera i 345.600 milionera

Konsutlantska kuća Henley & Partners predstavila je listu 20 najbogatijih gradova za treći kvartal ove godine

  • 2
Amerika NJujork panorama

Foto: Pixabay

Njujork je proglašen za najbogatiji grad na planeti, sa 59 milijardera i 345.600 milionera, uključujući 737 ljudi sa neto vrednošću većom od 100 miliona dolara piše britanski Dailymail.

Ovi podaci saopšteni su u izveštaju konsultantske kuće Henley & Partners, koja je rangirala 20 najbogatijih gradova na svetu, za treći kvartal ove godine.

Na listu su dominantni američki gradovi, zauzimajući šest mesta. U pitanju su: Njujork, San Francisko, Los Anđeles, Čikago, Hjuston i Dalas.

Glavni grad Britanije nalazi se na četvrtom mestu, sa 272.400 milionera i 38 milijardera, pridružujući se četvorki na listi, iz kontinentalne Evrope - Parizu, Frankfurtu, Cirihu i Ženevi.

Azijsko - pacifički region jači je od američkog, sa čak osam gradova na listi. Ukjučujući Tokio, koji se nalazi na drugom mestu, Singapur, koji je na petom, dok su Peking i Šangaj zauzeli deveto i deseto mesto.

Ovako to izgleda na listi 10 najbogatijih gradova:

Sledećih 10 mesta zauzeli su: Sidnej, Hong Kong, Frankfurt, Toronto, Cirih, Seul, Melburn, Dalas, Ženeva i Paris.

Pet najbogatijih gradova

Ukupno privatno bogatstvo koje drže stanovnici Njujorka premašuje 3 triliona dolara – više od privatnog bogatstva u većini zemalja G20. Sam grad ima 59 milijardera, ali mnogi ultrabogati žive na obližnjem Long Ajlendu i Konektikatu. Dodavanje Griniča, Grejt Neka, Sands Pointa i Old Vestberija dovodi ukupan broj milijardera na 120.

Tokio ima najveću urbanu ekonomiju na svetu prema BDP-u i dom je sedišta Honde, Hitačija, Micubišija, Softbanke i Sonija.

Tokio ima 304.900 milionera, uključujući njih 263 vrednijih više od 100 miliona dolara, ali samo 12 milijardera. Mali broj milijardera odražava relativno nisku nejednakost u bogatstvu Japana u poređenju sa drugim gradovima na listi, što se pripisuje visokim porezima u zemlji na ultra bogate.

San Francisko, dom je tehnoloških titana, kao što su Epl, Alfabet i Meta. Silikonska dolina ima 276.400 milionera, uključujući 623 centimilionera (100 miliona dolara+) i 62 milijardera.

 

 

Britanska prestonica je dugi niz godina bila najbogatiji grad na svetu, ali je skliznula sa vrha u poslednjih nekoliko godina. London ima 272.400 milionera, uključujući 406 sa više od 100 miliona dolara i 38 milijardera.

Henley & Partners napominje da London u protekloj deceniji beleži stalan odliv milionera, pri čemu su mnogi otišli ​​u obližnje gradove.

"Postoji niz mogućih razloga za egzodus, uključujući rastuću stopu kriminala u gradu", saopštila je konsultantska kuća.

Singapur, grad-država sa samoupravom u Aziji, se smatra veoma pogodnom za poslovanje i vrhunska je destinacija za milionere koji traže novi dom.

Samo ove godine, Singapur će imati neto migraciju od oko 2.800 milionera, odmah nakon Australije i UAE, prema projekcijama konsultantske kuće.

Singapur trenutno ima 249.800 milionera, uključujući 336 centimilionera i 26 milijardera.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bax

    17. septembar 2022 | 15:41

    Zato placaju jadno.. Oko 4000 dolara za nosenje stvari.. Jadni su.. Nek nose sami...

  • MILENA

    18. septembar 2022 | 16:56

    A koliko Njujork ima sirotinje koja nema ni novčića?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>