• 6
 ≫ 

Brzom prugom Beograd-Novi Sad krenuli i teretni vozovi: Ovo je njihovo vreme vožnje

 ≫ 

Iz Beograda je krenulo 5 teretnih vozova, a iz Novog Sada dva

 • 6
brza pruga BG NS

Foto: Ministarstvo građevine

Prošle noći je, prvi put otkako je izgrađena i puštena u rad brza pruga između Beograda i Novog Sada, organizovan i saobraćaj teretnih vozova, saopštila je "Infrastruktura železnice Srbije".

Saopšteno je da je saobraćalo sedam vozova, pet iz Beograda i dva iz Novog Sada.

Saobraćaj teretnih vozova odvijaće se svake noći od 23 sata do pet ujutru, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna i Inđija - Novi Sad - Novi Sad Ranžirna.

Iz "Infrastrukture" su saopštili da su svi prevoznici u teretnom saobraćaju upoznati sa svojim obavezama i odgovornostima, budući da je brza pruga koja spaja Beograd i Novi Sad infrastrukturni objekat od posebnog značaja i velike vrednosti, sa najsavremenijom opremom.

Navode i da je pojačan nadzor kako bi se povećala bezbednost transporta, a obavezan je i dodatni tehnički pregled voznih sredstava i lokomotiva.

Prema dosadašnjim najavama, svake noći će brzom prugom između Beograda i Novog Sada saobraćati između pet i deset teretnih železničkih kompozicija.

Video: Soko spreman za prvu vožnju sa putnicima do Novog Sada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Mučenik

  19. septembar 2022 | 08:36

  KUDA IDE NAŠA ŽELEZNICA? Voz "Soko" je zadovoljio znatiželjnost vođećih poličara i putnika koji ga koriste. Za ostale i raspadnute pruge i vozova malo ih briga zaobilazi, kao kiša oko Kragujevca. Voz na liniji Niš-Bor (130 km) putuje pet sati u jednom pravcu, sporiji je od vozova iz 19. veka. Putnički vioz na liniji Majdanpek-Kučevo ne saobraća godinama. Železnička stanica u Boru je ruinirana, proterano je osoblje, a stanica je pretvorena u WC bez šolje, vode i čučavce i prostor pun sa svakojakim otpadom. To je sramota za Srpsku železnicu i za grad bakra, srebra i zlata, Bor. Ovo se događa u 21. veku u zemlji Srbiji, žalosno i sramno. Valjda će se nadležni sete da i ove anomalije srede, u suprotnom neka im služi na čast i obraz, ukoliko ga imaju.Sada je što je južnije to je i tužnije, a dokle. Sve dok se vođe ne dosete da i tu treba investirati nešto, pa makar bila i železnica.

  8
  1

  Podelite komentar

 • Перагеније

  18. septembar 2022 | 15:52

  Има ли још чега осим ова два градића?...

  7
  6

  Podelite komentar

 • Hulk

  18. septembar 2022 | 16:04

  Koliko košta karta do NS sa teretnim vozom i za koliko stiže?

  5
  3

  Podelite komentar