• 7

Za 6 meseci se završava izgradnja obilaznice oko Beograda: Pogledajte kako izgleda

Sektor 6 obilaznice oko Beograda obuhvata deonicu od Straževice do Bubanj Potoka, sa punim profilom auto-puta

  • 7

Obilaznica oko Beograda predstavlja jednu od najvažnijih saobraćajnih deonica, koja bi - kada bude završena kroz pola godine - trebalo da značajno smanji gužve u prestonici.

Podsećamo, ministar građevine Tomislav Momirović je početkom decembra 2021. rekao kako "obilaznica oko Beograda mora biti završena za godinu dana", ipak, početkom avgusta ove godine je najavljeno da će radovi biti gotovi u februaru/martu.

Sve u svemu, radovi ulaze u završnu fazu, a ostalo je da se izgradi deo deonice na Sektoru 6.

- Radovi se izvode na svim mostovima i na celoj trasi i ostala nam je još samo jedna deonica. Posle više od 30 godina, očekujem da sledećeg leta više nećemo imati ogromne gužve kroz centar Beograda - rekao je nedavno Momirović.

Sektor 6 se, inače, smatra i najsloženijim delom obilaznice od Straževice do Bubanj Potoka sa punim profilom auto-puta (ukupno šest traka) širine 30 metara, tunelom Beli Potok dužine 360 metara, petljom Avala, petljom Bubanj Potok, gde će se obilaznica spajati sa autoputom Beograd-Niš, i 13 mostova.

- Zbog složenosti izvođenja zahvata, svi raspoloživi resursi su trenutno usmereni na ovu deonicu, kako bi se u toku aktuelne sezone uradilo što više posla - izjavio je šef projekta i predstavnik JP "Putevi Srbije", Aleksandar Kostadinović.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP "Putevi Srbije", kineskom kompanijom "Power Construction Corporation of China Ltd" i azerbejdžanskom kompanijom "Azvirt".

Video: Vlada Srbije finansira 80 odsto puta: Počela gradnja deonice auto-puta Bijeljina-Rača

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran F.

    19. septembar 2022 | 15:02

    Jedva čekamo pogotovo mi koji živimo u Resniku.Teško se izlazi iz naselja,a i ovi vozači gradskih autobusa se provlače vec predugo po resničkim ulicama. ..... pozdrav svima iz Resnika... 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • maki taki

    19. septembar 2022 | 15:12

    30 godina ej

  • mima

    19. septembar 2022 | 15:38

    kad zavrsite gledacemo,,,,

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>