• 0
 ≫ 

Adidas je navodno ostao dužan radnicima u Rusiji: Obećao 5, a isplatio samo jednu kompenzaciju

 ≫ 

Kompanija navodno nije isplatila obećanu odštetu otpuštenom osoblju u Rusiji, nakon odlaska iz te zemlje

  • 0
Adidas patike

Foto: Shutterstock

Nemački gigant sportske odeće, Adidas, nije platio 10 milijardi rubalja (166 miliona dolara) poreza u Rusiji, nakon što je kompanija objavila planove da napusti zemlju u martu, izvestili su u ponedeljak brojni ruski mediji, pozivajući se na kanal Mash Telegram.

Neplaćanje je, navodno, otkrio Aleksandar Haminski, šef Centra za sprovođenje zakona u Moskovskoj oblasti, koji je pregledao finansijsku evidenciju Adidasa.

Prema njegovim rečima, ruska podružnica kompanije prenela je svoje zalihe lokalnim dobavljačima ubrzo nakon što je objavila plan izlaska iz Rusije, piše RT.

Kanal Mash Telegram tvrdi da je nemačka korporacija inicirala masovna otpuštanja i da su njeni bivši zaposleni primili samo jednu fiksnu isplatu umesto pet obećanih.

Haminski je, navodno, podneo žalbe lokalnim vlastima i zatražio od ruskog premijera Mihaila Mišustina da ispita situaciju.

Adidas je, inače, još početkom marta zaustavio rad svojih prodavnica i onlajn trgovine u Rusiji, nakon sličnih odluka koje su doneli drugi proizvođači sportske odeće poput Pume i Najkija. Kompanija je tada rekla da će nastaviti da plaća zaposlene u Rusiji i da će "preduzeti buduće poslovne odluke i akcije po potrebi".

Adidas je, takođe, suspendovao svoje partnerstvo sa Ruskim fudbalskim savezom. Kasnije je saopštio da jeodluka da napusti Rusiju smanjila njegove prihode za više od 100 miliona evra tokom drugog kvartala 2022.

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>