• 0

Čarls Treći je odobrio da jučerašnji dan bude neradan: Da li su se poslodavci držali toga?

Sahrane koje su bile zakazane za ponedeljak - odložene su, a većina objekata je zatvorila svoja vrata tokom celog dana

  • 0
Kralj Čarls treći Foto: Tanjug/AP

Velike prodavnice i preduzeća širom Velike Britanije su juče, 19. septembra, na dan sahrane kraljice Elizabete Druge, zatvorili svoja vrata u znak poštovanja.

Kralj Čarls III odobrio je da jučerašnji dan - bude neradni, zbog državne sahrane u Vestminsterskoj opatiji, a na poslodavcima je bilo da odluče da li će osoblju dati slobodan dan ili ne. Mnogi supermarketi i trgovački lanci odlučili su da zatvore svoja vrata, dok su drugi ograničili radno vreme.

BBC je ukratko sumirao ko je kako radio na dan kraljičine sahrane.

Zbog pređašnje pretpostavke da će u London doputovati više od milion ljudi, a kako bi imali pristup piću i namirnicama, neki lanci su na kratko otvorili svoja vrata. Sainsbury's lokalne radnje i pumpe radile su od 17 do 22 časa, i neke prodavnice u centralnom Londonu su bile otvorene.

S druge strane, Aldi, Lidl i Morisons su zatvorili sve svoje prodavnice, dok je Asda bila zatvorena do 17 časova. Velike Tesco prodavnice, takođe su bile zatvorene.

Neki šoping centri su čak prenosili sahranu putem velikih ekrana, a nisu radili mnogi brendovi, uključujući Epl, IKEA-u, Primark. Nisu radili ni bioskopski lanci Odeon, Cineworld i Showcase.

Neki od najvećih lanaca pabova i restorana u Velikoj Britaniji ostali su otvoreni, kako bi se u njima okupili ljudi koji su u masovnom broju došli da odaju počast britanskom monarhu sa najdužim stažom.

Ali, Mekdonalds je, recimo, zatvorio svih svojih 1.300 objekata širom UK - u periodu od ponoći do 17 sati. Tada nije bila moguća ni dostava. Apoteke kao što su Lloyds i Well Pharmacy nisu radile ceo dan, a neke sahrane koje su bile zakazane za ponedeljak - odložene su.

Video: Molitva za Elizabetu: Ovako je izgledala zajednička pesma za preminulu kraljicu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>