• 0

Američki Rivian otvara razvojni centar u Beogradu, posao za 200 inženjera

Rivian je proizvođač električnih avanturističkih vozila

  • 0
Rivian R1T Foto: Rivian

Jedna od najprogresivnijih i najinovativnijih svetskih kompanija, američki Rivian, danas je objavila da otvaraju razvojni centar u Beogradu, piše Netokracija, a to je potvrdila i premijerka Ana Brnabić.

Rivian, proizvođač električnih avanturističkih vozila (kamioneta i terenaca), danas je zvanično objavio da u Beogradu otvara svoj R&D centar sa namerom da zaposli lokalni tehnički kadar i inženjere iz automobilske industrije.

Radna mesta će biti iz oblasti naprednih tehnologija povezanih sa autmobilskom industrijom, kao što su mapiranje, infotrejment, napredni sistemi pomoći vozačima i IT usluge.

Kompanija u Srbiji poslovaće pod imenom Rivian SE Europe d.o.o. Beograd, a uvidom u APR vidimo i da je pravno lice osnovano krajem jula 2022. godine.

Rivian je osnovan 2009. godine, kompanija dizajnira i proizvodi električna avanturistička vozila – za potrošačko i komercijalno tržište. Prvi modeli vozila za potrošačko tržište su R1T, pick-up truck sa dva reda sedišta za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, i R1S, SUV sa tri reda sedišta za ukupno sedam putnika.

Rivian je doslovno preko noći u jednom trenutku postao peta najveća automobilska kompanija na svetu.

Kompanija Rivian je startap koji je davne 2009. godine pokrenuo RJ Scaringe, a početkom novembra je kompletirao dugo iščekivani IPO (javnu ponudu deonica). Opširnije u posebnom tekstu. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>