• 6
 ≫ 

"Rad, trud i namirnice opravdavaju cenu": U Čačku kilogram domaćih kiflica 1.200 dinara

 ≫ 

U jednom kilogramu nalazi se oko 25 do 30 domaćih kifli

  • 6
Milica Mihailović, kiflice, domaće kiflice

Foto: Rina

Kilogram kiflica skuplji je od kilograma mesa, vest je koja je prethodnih dana obišla Srbiju. U prilog tome govori i cena u Čačku, gde kilogram košta 1.200 dinara, a u njemu dobijate oko 25 do 30 domaćih kifli. Za taj novac možete kupiti skoro dva kilograma sveže svinjetine i čak do tri kilograma piletine. Da li je skok cena testa realan i opravdan, pojašanjava majstorica Milica Mihailović.

Ona ističe da ukoliko kupite kiflice umesto sirovog mesa vi štedite vaše vreme, koje zapravo i jeste najskuplje.

- Jasno je da to ljudima izgleda nelogično, međutim, meso je sirovina, ma koliko to bila kvalitetna sirovina, ali to nije gotov proizvod koji vi možete da pojedete sa viljuškom i nožem. Vi to morate da pripremite, kiflica je već gotov proizvod, koji je potpuno rešenje za nekoga ko žuri na posao - priča pekarka Milica.

- Ono što bi bilo uporedivo jeste pripremljeno meso, recimo u nekom restoranu, gde je, takođe, uračunat rad, porezi i doprinosi, kao i troškovi poslovanja. A tada je cena višestruko veća, retko kad naručite kilogram mesa u restoranu - dodaje.

Ova Čačanka kiflice naziva kraljicama domaćih peciva. Ističe da je rad sa njima jako specifičan i da ne može baš svakom da uspe da ih napravi ukusne, vazudušaste i mirisne.

Da dobro radi svoj posao i da njene kiflice nisu skupe, građanima pokazuje svakodnevna velika potražnja ne samo u gradu na Moravi, već i u čitavom Moravičkom okrugu.

- Svaki gazda hvali svog konja, burekdžija će vam uvek reći da dobar burek drži otvorenu pekaru, a loš je zatavara, pica majstor će vam reći da je to pica, a ja vam kažem da su to kiflice, jer je to po mom mišljenju najkavlitetniji nutritivni proizvod koji možete da kupite u pekari - naglašava Milica.

Tvrdi da je neverovatno kad ljubav i mašta umešaju prste u brašno i testo u njenoj kuhinji koji se na kraju najviše osete kada se probaju. Stoga ona opet podvlači da rad, trud i namirnice utkani u domaće kiflice opravdavaju njihovu cenu.

Video: Jedino Srbi prave sir od magarećeg mleka i naplaćuju 1.000 evra

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    24. septembar 2022 | 09:56

    Hvala vam na vašim kiflicama,ali 1kg pečenog prasečeg pečenja 1200rsd,kao puter reš kožica iz sela Ravnje svake nedelje donosi žena.

  • kale

    24. septembar 2022 | 09:43

    Po ovome kilo mesa treba da kosta 5000 dinara

  • deda

    24. septembar 2022 | 13:44

    Domaće je kada se iznese na sto da se počaste gosti,čim se to prodaje i uzima novac,nije domaćinski...!!!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>