• 3
 ≫ 

Kamperi sa Starice pretukli zaposlenog u ZiJin Copper Serbia i zapalili opremu vrednu pola miliona evra

 ≫ 

Kompanija je već obaveštavala javnost o šteti koju trpi, o uništavanju opreme, ugroženoj bezbednosti zaposlenih i onemogućavanju radnog procesa na ovoj lokaciji

  • 3

Prošle noći na reonu Severnog Revira, desio se još jedan incident.

Oko 23 časa, grupa kampera, koja navodno štiti planinu Staricu od miniranja i tvrdi da brine o životnoj sredini, nanela je telesne povrede zaposlenom u kompaniji RBM i zapalila bušilicu marke Epiroc, vrednosti 520.000 evra.

Radnik koji je povređen i koji je upravljao pomenutom bušilicom, a koja je potom zapaljena, dao je iskaz policiji u kome se navodi da su ga napale tri maskirane muške osobe, u crnim kapuljačama i maskama preko lica, koje su imale samo proreze za oči.

Bili su naoružani, metalnom cevi, upaljenim brenerom i pištoljem. Zahtevali su od njega da napusti kabinu bušilice, nakon čega su mu zadali nekoliko udaraca i zastrašivali ga upaljenim brenerom. Posle zadobijanja povreda, povređen i uplašen radnik je pobegao.

Ovo je još jedan vandalski čin, u nizu mnogih koji su mu prethodili, a koji stvaraju dodatnu napetost i strah i zaposlenih u kompaniji Serbia ZiJin Copper, i stanovnika Majdanpeka.

Kompanija je već obaveštavala javnost o šteti koju trpi, o uništavanju opreme, ugroženoj bezbednosti zaposlenih i onemogućavanju radnog procesa na ovoj lokaciji. Nakon što je slučaj prijavila nadležnim organima, kompanija Serbia ZiJin Copper očekuje brzu reakciju, kako bi se sprečila dalja eskalacija vandalskih napada na imovinu i zaposlene, kao i da se detaljno ispita ko ohrabruje ovakve poteze kampera na Starici, koji su zapravo krivična dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolic Zoran

    25. septembar 2022 | 16:57

    Posto su napadaci bili maskirani fantomkama, kako ste zakljucili da su to kamperi ? Samo zato sto su napali radnika i unistili opremu ? Da li znate za istorijski dogadjaj paljenje Rajhstaga i sta se desilo posle kao direktna posledica tog cina ? Ako ne znate potrazite na netu, nije to bilo toliko davno.

  • Đuro

    25. septembar 2022 | 17:43

    Nameštalka

  • To

    25. septembar 2022 | 18:32

    su oni isti koji su zapalili bager u Kolubari. Scenario već poznat,režiseri iz ministarstva energetike

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>