• 0

Mirović obišao radove u Šajkašu: Najavljena rekonstrukcija Doma zdravlja

Pokrajinska vlada finansira izgradnju novog trga u ovom mestu

  • 0
igor mirović, pokrajinska vlada, šajkaš

Foto: RS APV

"Sledeće godine biće sveobuhvatno rekonstruisana ambulanta doma zdravlja u Šajkašu", istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u obilasku radova na izgradnji novog trga u ovom mestu.

U okviru ambulante, pored opšte medicine, postoji i pedijatrija, stomatologija, ginekologija i laboratorijske usluge, a na godišnjem nivou obavi se između 18.000 i 20.000 pregleda.

- Šajkaš je jedno od centralnih mesta naše stare slave – Šajkaške oblasti – i zbog toga, ali i zbog velikih potencijala koje ovo mesto ima, sa mnogo više energije i finansijskih sredstava moramo da se odužimo za sve ono što je narod ovog kraja ulagao minulih vekova u našu državu - izjavio je Mirović.

U narednih nekoliko nedelja, kako je najavio predsednik Mirović, nakon što su otklonjeni proceduralni problemi, počeće radovi i na rekonstrukciji vrtića u Šajkašu.

- Pre desetak dana završena je rekonstrukcija ulica u svim naseljenim mestima u titelskoj opštini, vredna 100 miliona dinara, a taj posao nastaviće se i naredne godine. Napravili smo jasan plan i i predano ćemo raditi kako bismo u svim segmentima uredili uslove života u Šajkašu na najbolji mogući način - naveo je predsednik Pokrajinske vlade.

Predsednik Opštine Titel Dragan Božić naglasio je da će novi multifunkcionalni trg pružiti mogućnost za održavanje brojnih događaja.

- Zahvaljujući Pokrajinskoj vladi Šajkaš će postati još bolje i sigurnije mesto za život - istakao je.

Šajkaš je jedno od najprosperitetnijih sela u Vojvodini, sa 4.800 stanovnika.

Video: Radovi na obnovi puta između Kupusine i Bačkog Monoštora, u dužini od oko 5,3 kilometra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>