• 0

S tekućeg računa mu nestao sav novac: Napravio je samo jednu grešku

Još se traga za prevarantom

  • 0
finansijska prevara Foto: Shutterstock

Nakon što mu se na oglas za prodaju koji je objavio na internetu javila nepoznata osoba i uverila ga da mu je na račun, čije je podatke tražila i dobila, uplatila dogovoreni iznos, 44-godišnjak iz Siska je s tekućeg računa izgubio sav novac te shvatio da je žrtva tzv. fišing prevare. 

Sisačko-moslovačka policija je saopštila ako je primila prijavu 44-godišnjaka da mu se unazad par dana nakon što je objavio oglas na internet oglasniku putem WhatsAppa javila nepoznata osoba i uverila ga da mu je izvršila uplatu dogovorenog iznosa.

Nakon toga poslala mu je i potvrdu o uplati, za koju se kasnije ispostavilo da je lažna, te je na njeno traženje upisao podatke sa svoje kartice tekućeg računa.

Kada je uneo broj kartice dobio je obaveštenje kako je došlo do greške, nakon čega je primetio da mu s računa nedostaje novac i shvatio da je prevaren.

Iz policije navode kako tragaju za prevarantom, protiv kojeg će biti podneta kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu.

Ponovo upozoravaju građane kako počinitelji u komunikaciji s oštećenim osobama najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp, putem koje prosleđuju platne stranice.

Tako prikupljaju lične podatke i podatke o karticama, potom zadajući neovlašćene transakcije na raznim internet prodajnim mestima u inostranstvu.

Video: Kliknuli ste na sumnjiv mail i sada su vaši nalozi hakovani: Šta uraditi u ovoj situaciji?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>