• 0

Novi poslovi Srbije i Egipta: Dva sektora se posebno ističu

O sve intezivnijim ekonomskim odnosima Srbije i Egipta govori i saradnja domaćih kompanija Eliksir grupe i Sigme sa egipatskim partnerima.

  • 0
Aleksandar Vučić poseta Abdela Fataha al Sisija Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Srbija i Egipat imaju kapacitete da pored već započetih zajedničkih projekata, razvijaju i nove i to u sektoru inovativnog zdravstva i putne infrastrukture, ocenjeno je na sastanku predsednika Privredne komore Srbije Marka Čadeža i privredne delegacije Egipta.

U saopštenju PKS navodi se da će ti projekti, kao što su mobilne bolnice, najsavremenija saobraćajna signalizacija i putna zaštitna oprema, uskoro biti predstavljeni i poslovnoj zajednici Egipta.

Egipatskim privrednicima predstavnjen je projekat WorldWide Hospitals koji obuhvata te mobilne bolnice, a prva bolnica već je u izgradnji u Pančevu.

Za takve bolnice su, kako dodaju iz PKS već zainteresovane Holandija, pojedine zemlje Mediterana i Indonezija, a egipatski privrednici ocenjuju da inovacije toga tipa predstavljaju vrhunski tehnološki napredak i unapređenje kvaliteta zdravstva.

"Gotove mobilne bolnice sa kompletnom infrastrukturom predstavljaju inovaciju i budućnost u sektoru zdravstva i unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga, a efikasno mogu da odgovore na savremene izazove sa kojima se svet suočava", navodi se u saopštenju.

Srpske kompanije nude i kvalitetna i primenljiva rešenja u oblasti saobraćaja kao što su inovativna saobraćajna signalizacija, zaština oprema, kao i drugi projekti u oblasti opremanja puteva.

O sve intezivnijim ekonomskim odnosima Srbije i Egipta govori i saradnja domaćih kompanija Eliksir grupe i Sigme sa egipatskim partnerima.

Kompanija "Sigma" iz Crvenke potpisala je dva memoranduma o razumevanju sa kompanijama "Tehnical Chemical Laboratories" i "Rampex" iz Kaira sa kojima će u Egiptu osnovati zajedničko preduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava.

"Sigma" će iz Srbije izvoziti sopstvenu tehnologiju a zajedničkim ulaganjem sa dve egipatske kompanije, koje hemijskoj industriji zapošljavaju 14.000 ljudi, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu celog afričkog kontinenta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>