• 2

Putin: Zapad se ponaša predatorski na tržištu hrane

Šef ruske države je skrenuo pažnju na podatak da je u drugom kvartalu ove godine uvoz hrane u SAD dostigao na godišnjem nivou 218,6 milijardi dolara

  • 2
Vladimir Putin

Foto: Tanjug/AP

Kolektivni Zapad se ponaša predatorski na globalnom tržištu hrane, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku o napredovanju sezonskih poljoprivrednih radova.

On je primetio da se cene hrane na svetskom tržištu vraćaju na nivoe sa početka godine, pri čemu su istovremeno više za 40 posto nego 2020.

„I to je, bez ikakvog preterivanja, direktna posledica predatorske politike najbogatijih zemalja koje aktivno nastavljaju da kupuju hranu“, naglasio je Putin.

Šef ruske države je skrenuo pažnju na podatak da je u drugom kvartalu ove godine uvoz hrane u SAD dostigao na godišnjem nivou 218,6 milijardi dolara u poređenju sa 185,1 milijardu dolara godinu dana ranije.

„Važno je napomenuti da obim američkog uvoza premašuje izvoz za 22,3 milijarde dolara. Prethodnih godina, njihov izvoz je bio već od uvoza, to znači da danas SAD uvoze više hrane sa svetskih tržišta nego što prodaju“, zaključio je Putin.

Video: Snimak Vladimira Putina kada proglašava delimičnu mobilizaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    27. septembar 2022 | 16:30

    Pisete o Putinu sta prica a stavljate slike gdje Putin ceka na predsednika jedne zemlje.Uostalom nije samo Putin na dva predsednika drugih zemalja morao cekati nego na 4 predsednika. Sada njega ostavljaju da ceka kao sta je on uveo pred rat da na njega se uvek ceka. Putine vise nesramoti svoj narod .

  • Перагеније

    27. septembar 2022 | 17:13

    Наравно, сво жито је завршило у рукама англосексонаца. А онда они "деле сиротињи" по високим ценама и жале се - на Русију. Али нећ то још дуго.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>