• 2

Vučić: Francuske investicije najbolja preporuka za Srbiju

Obe strane su se saglasile da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća

  • 2
Aeksandra Vučić Inđija danska kompanija Grundfos

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija - MEDEF, sa kojima je razgovarao o investicijama u prioritetne privredne sektore naše zemlje, kao i zainteresovanosti francuskih kompanija za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u Srbiji.

U razgovoru sa predstavnicima udruženja MEDEF, koje je predvodio Kristofer Peti, Vučić je istakao da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme dovele Srbiju na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija, a da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje započnu u našoj zemlji.

Teme razgovora predsednika Srbije i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj glavnog grada i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

Obe strane su se saglasile da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća, koja zapravo čine oslonac svake zdrave privrede, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    29. septembar 2022 | 14:00

    Lideri u regionu smo mi po malim platama a visokim cenama

  • Ljubisa Cvijetinovic

    29. septembar 2022 | 18:31

    Postovani presednice najgore na svetu su francuske firme moje prave da drzava radi za njih uzmu subvencije i prikazu da su ulozili 100 miliona na papiru a ulozili su 1 milion i ondak ucenjuju male drzave a iza njih stoje vlada francuske !!! U africi su unistili ekonomije drugih zemalja ! A nas mrze zbog pomoci alziru u ratu od 54 do 62!! Oni nikad ne zaboravljaju....od njih treba bizati i ne dozvoliti sirenje njih na nasoj teritoriji...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>