• 21

Saznajemo: Ulje, brašno, hleb i svinjsko meso neće smeti da poskupe

Na snazi ostaje ograničenje cena ovih životnih namirnica

  • 21
hleb

Foto: shutterstock.com

Vlada Srbije je na današnjoj sednici odlučila da cene za ulje brašno, hleb i svinjsko mesto ostanu ograničene, to jest da neće smeti da poskupe, saznaje Telegraf Biznis. 

Isovremeno, "odmrzla" je cenu UHT mleka sa 2,8 odsto mlečne masti, koja je do danas bila ograničena na 128,99 dinara. Ostaje na snazi zabrana izvoza mleka do 31. oktobra.

Takođe, Vlada Srbije je danas donela odluku o poskupljenju kristal šećera koji će koštati 109,99 dinara po kilogramu, kao i svežeg pilećeg meso čija će cena biti 319 dinara po kilogramu. Vlada je, takođe, zabranu izvoza mleka produžila do kraja oktobra.

Kako su naveli, zabrana izvoza mleka ne važi za Albaniju i Severnu Makedoniju, kao članice Otvorenog Balkana.

Izmenjena su ograničenja cena za neke proizvode. Kada je reč o cenama namirnica, ukinuto je ograničenje cena za mleko sa 2,8 odsto mlečne masti, ali će marže na sva mleka biti 10 procenata.

Maksimalna maloprodajna cena dugotrajnog mleka od 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra ranije je bila ograničena na 120 dinara. Cena kilograma kristal šećera je ranije bila ograničena na 102,99 dinara, a piletine u prodavnicima 299,99 dinara.

Izmenjena je i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je, takođe, produženo do 31. oktobra.

Telegraf Biznis nedavno je sproveo anketu sa pitanjem "koja su poskupljenja opravdana", a ovde možete videti rezultate iste.

Video: Zbog vrućina krave daju do 3l manje mleka: Srećko je zato ugradio tuševe i ventilatore u štalu

(Telegraf Biznis) 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>