• 2
 ≫ 

Otvorena ruska verzija Starbaksa: Logo i ime identično američkom brendu

 ≫ 

Starbaks je zatvorio svoje lokale u maju ove godine nakon 15 godina poslovanja na ruskom tržištu

  • 2
Starbucks, Starbaks, kompanija, logo

Foto: Tanjug/AP

Popularni lanac kafića Starbaks, zamenjen je u Rusiji brendom Stars Coffe. Pored sličnog naziva, dva brenda dele i identičan logo piše CNN.

Naime, na predstavljanju kafića u centru Moskve, prikazan je i logo samog brenda, na kojem se vidi žena koja ima zvezdu iznad glave, što je veoma slično američkom brendu, na kojem je prikazana dvorepa sirena, sa krunom i zvezdom iznad glave.

- Percepcije ljudi mogu biti različite - rekao je Anton Pinski, jedan od vlasnika.

- Ali ako uporedite, osim kruga, nećete naći ništa zajedničko.

Starbaks je odbio da komentariše sličnost logotipa i imena, ali se pozvao na raniju izjavu u kojoj je navedeno da je kompanija donela odluku da izađe i da više nema prisustvo brenda na ruskom tržištu.

Podsetimo, nakon 15 godina poslovanja, Starbaks je zatvorio svoje lokale u maju, usled krize u Ukrajini.

Pošto je Starbaks imao sopstvene resurse i proizvodnu bazu, novi vlasnici su morali da pronađu nove dobavljače, ali kako kažu nisu naišli na probleme.

- Stars Coffee uvozi zrna iz Latinske Amerike i Afrike - rekao je Pinski dodajući da se dobavljači drugih artikala nalaze u Rusiji.

- Upravo smo pronašli druge dobavljače, pronašli prave pržionice, a pošto su baristi sve to pravilno pomešali, imamo proizvod za koji mislimo da će biti konkurentan - zaključuje.

Starbaks je imao 130 prodavnica u Rusiji, kojima je upravljao vlasnik licence Alshaya Group, sa skoro 2.000 zaposlenih u zemlji.

Video: Serija Squid game dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>