• 9
 ≫ 

Putin od prodaje 200 luksuznih stanova u Londonu zaradio stotine miliona evra

 ≫ 

Britanski mediji pišu da Putin sada planira da istu šemu iskoristi i za renoviranje imovine koju ruska ambasada ima u Moskvi

  • 9
Gradilište bager Vladimir Putin evri

Foto-ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP, Shutterstock

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno će zaraditi nekoliko stotina miliona evra od izgradnje luksuznih stanova u elitnom naselju Londona, koje će potom uložiti u renoviranje svoje imovine u britanskoj prestonici.

Rusija gradi 255 stanova u Kensingtonu, a parcelu su kupili još 2006. godine za osam miliona funti.

Britanski mediji pišu da Putin sada planira da istu šemu iskoristi i za renoviranje imovine koju ruska ambasada ima u Moskvi.

Mediji takođe prenose i da je u ovaj projekat umešana bankarka Elena Kotova, koja je osuđena zbog korupcije. Ona je 2014. godine, nakon presude za korupciju, dobila otkaz u Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Britanska Nacionalna agencija za kriminal je takođe zaključila da je Kotova tražila mito za projekte u Evropskoj banci za obnovu i razvoj od 2005. do 2011. godine, a tom prilikom zaplenjen je i njen stan u Londonu vredan skoro dva miliona evra, kao i 230.000 funti u kešu.

Ona sve vreme negira optužbe koje joj se stavljaju na teret.

Podaci iz katastra pokazuju da su Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i državna banka kupili pomenutu parcelu na kojoj se grade luksuzni stanovi, piše Daily Mail.

Rusija, kako pišu pojedini mediji, planira da iskoristi novac od prodaje stanova za renoviranje imovine koju njihova ambasada ima u Londonu.

Pretpostavlja se da će na taj način od početnog ulaganja koje je iznosilo osam miliona, navodno da zarade više stotina miliona funti.

Prema nezvaničnim informacijama Kremlj u Londonu poseduje najmanje 12 stanova i kuća, a vrednost ove imovine procenjena je na 100 miliona funti.

Britanski mediji su kontaktirali rusku ambasadu za komentar, ali se oni još uvek nisu oglasili ovim povodom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>