• 0

Opremljene laboratorije na ETF-u za nove generacije IT stručnjaka

Oprema će biti na na raspolaganju studentima zainteresovanim za istraživanje i usavršavanje u oblasti softverskog inženjerstva u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

  • 0
Prijemni ispit, ETF

Printskrin: Tanjug.rs

Povodom osamnaest godina postojanja smera Softversko inženjerstvo i prijema nove generacije studenata, opremljene su laboratorije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu novim računarima i opremom koja unapređuje praktičan rad i usavršavanje novih generacija studenata.

U cilju podrške obrazovanju i povodom ovog značajnog jubileja, Nordeus, mobilna gejming kompanija iz Beograda, donirao je osamdeset računara i monitora Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Oprema će biti na na raspolaganju studentima zainteresovanim za istraživanje i usavršavanje u oblasti softverskog inženjerstva u sklopu nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

Saradnja kompanije Nordeus i Elektrotehničkog fakulteta započeta je još 2010. godine stipendiranjem najboljih studenata Softverskog inženjerstva, a 2014. je opremljena i prva laboratorija sa četrdeset i dva računara i monitora. Iste godine, zajedno su otvorili i specijalnu laboratoriju za računarsku grafiku i virtuelnu realnost, ulaganjem u opremu u vrednosti od 30.000 evra.

- Saradnja između srpskih IT kompanija i Elektrotehničkog fakulteta neophodna je da bismo na adekvatan način pratili promene u ovoj izuzetno dinamičnoj oblasti. Bivši đaci, koji su sada nosioci IT industrije u Srbiji, rado daju sugestije kako da dalje unapredimo planove i programe studija, i aktiviraju se kao predavači – eksperti iz privrede, u okviru praktične nastave - rekao je dekan Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, profesor Dejan Gvozdić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>