• 0

Čokoladni zečevi posvađali Lidl i Lindt: Moraju da ih unište

Čokoladni zečići kompanije Lindt & Spruengli umotani u foliju zaslužuju zaštitu autorskih prava, presudio je najviši švajcarski sud

  • 0
Lidl čokoladni zečevi zeke od čokolade

Foto: Patti McConville / Alamy / Alamy / Profimedia

Sud u Švajcarskoj naložio je nemačkom lancu supermarketa Lidl da unište svoje zalihe čokoladnih zečića jer su slični onima kompanije Lindt.

Iako je prošle godine doneta presuda privrednog suda u korist dve švajcarske filijale nemačkog Lidla, sada je došlo do preokreta.

Sud je, ipak, odlučio da je bitka kompanije Lindt ispravna i naložio Lidlu da uništi svoje zalihe čokolandih zečića.

Čokoladni zečići kompanije Lindt & Spruengli umotani u foliju zaslužuju zaštitu autorskih prava, presudio je najviši švajcarski sud, naloživši nemačkom lancu supermarketa Lidl da prestane da prodaje sličan proizvod u Švajcarskoj i uništi zalihe.

Istraživanja koje je predstavio Lindt pokazuju da je njegov čokoladni uskršnji zeka dobro poznat javnosti, saopštio je švajcarski sud, dodajući da će ga potrošači verovatno pomešati sa Lidlovim, uprkos nekim razlikama.

„Uništavanje (zaliha) je adekvatna odluka, pogotovo jer ne mora da znači da se i čokolada mora uništiti“, navodi se u presudi. Švajcarski proizvođač vrhunske čokolade Lindt vodio je mnoge sudske bitke da zaštiti jedan od svojih najprodavanijih proizvoda.

Nemački savezni sud presudio je prošle godine da je zlatni ton folije u koju su umotani Lindtovi uskršnji zečevi zaštićen žigom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>