• 0

Srušio se energetski sistem u Bangladešu, 14 miliona ljudi bez struje

"Veliki deo zemlje je bez struje", kažu iz kompanije

  • 0
Bangladeš potraga za nestalima sudarili su se trajekt i teretni brod na reci Šitalakšija Ilustracija Foto: Munir Uz zaman / AFP / Profimedia

Nacionalna elektroenergetska mreža Bangladeša se urušila, što je izazvalo nestanak struje za 140 miliona građana.

Osim delova severozapadnog okruga, „ostatak zemlje je bez struje“, kaže zvaničnik.

Dalekovod se prekinuo negde u istočnom delu zemlje, blizu reke Jamuna, prema zvaničnicima Bangladeškog odbora za razvoj električne energije (BPDB) i kompanije za elektroenergetsku mrežu Bangladeša (PGCB). Snabdevanje električnom energijom biće u potpunosti obnovljeno do 20 časova, rekao je državni ministar za IKT odeljenje Bangladeša Zunaid Ahmed Palak.

Nacionalna trgovinska organizacija Bangladeša, koja predstavlja sve mobilne telekom operatere, saopštila je da bi telekomunikacione usluge mogle da budu ometene zbog kvara na nacionalnoj električnoj mreži. "Zbog kvara na nacionalnoj elektroenergetskoj mreži, telekomunikacione usluge mogu biti u poremećaju u nekim delovima zemlje. Izvinjavamo se zbog neprijatnosti", navodi se u saopštenju AMTOB-a.

Još u maju 2017. sličan incident kvara na mreži dogodio se u 32 okruga.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>