• 0

Hermes torba nazvana po Grejs Keli prodata za neverovatnu sumu: Oborila rekorde aukcije u Evropi

Prodata je za skoro tri puta više nego što je procenjeno

  • 0
torba Hermes Gracy Kelly model handbag

Foto: Sotheby’s / Ferrari / Profimedia

Retka Hermes torba, nazvana po filmskoj zvezdi Grejs Keli, prodata je za rekordnih 352.800 evra na aukciji u Parizu. To je ujedno i najveća suma za koju se prodala jedna luksuzna torba u istoriji prodajnog salona Sotbi.

Poznata kao "sveti gral za kolekcionare", Himalaya Retourne Kelly 25, oborila je aukcijske rekorde u Evropi kako je prodata za skoro tri puta više nego što je procenjeno.

Naime, njena vrednost bila je procenjena na 100.000 - 120.000 evra.

Prvobitno poznata kao "sac a depeches", torba je preimenovana po princezi, nakon što je viđena kako je nosi 1956. godine.

Unutrašnjost je od kozje kože i ima ikoničnu bisernu nijansu koja podseća na snegom prekrivene planine Himalaja, a kako je prodajni salon naveo, napravljena je u "veoma malim količinama".

 

Rekordnu cenu za luksuznu torbu na aukciji i dalje drži Christie's, aukcijska kuća u vlasništvu Fransoa Pinoa, koja je prošlog novembra prodala torbu "Himalaya Retourne Kelly" za 510.000 dolara u Hon Kongu. 

Ta torba je bila nešto veća i sa dijamantima.

Video: Njegove ruke su jako skupe: Jednu frizuru pravi po 10 sati i naplati preko 100 evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>