• 1

Rusi više ne mogu da trguju kriptovalutama u EU: Zabrana obuhvaćena osmim paketom sankcija

EU je u aprilu uvela ograničenje kripto imovine za ruske građane na 10.000 evra

  • 1
Kriptovalute Foto: Shutterstock

Evropska unija je uvela široku zabranu pružanja kripto usluga Rusima u okviru svoje osme runde sankcija koje su odobrene u četvrtak.

Novom merom su pooštrena ograničenja koja su bila na snazi od aprila ove godine.

- Postojeća ograničenja za kripto imovinu su pooštrena zabranom svih novčanika za čuvanje kripto imovine, računa ili kastodi usluga, bez obzira na iznos sredstava u novčaniku (ranije je bilo dozvoljeno do 10.000 evra) - navodi se u saopštenju za javnost na sajtu Evropske komisije.

Nakon što su Viza i Masterkard napustile rusko tržište ranije ove godine i neke banke isključene iz međunarodnog bankarskog sistema SVWIFT, kriptovalute, posebno stejbkoin USDT, postale su jedan od najpopularnijih načina za Ruse da transferišu novac u inostranstvo.

Operateri kripto usluga sa sedištem u EU možda će morati da prekinu obradu transakcija s Rusima, osim ako klijenti nisu rezidenti 27-članog bloka, piše Forbs Rusija.

Kripto platforme izvan EU mogle bi da slede taj primer, upozorio je Forbs Rusija.

Nakon što je EU u aprilu uvela ograničenje kripto imovine za ruske građane na 10.000 evra, platforma Bajnens, registrovana u SAD, jedna od najpopularnijih berzi među Rusima, usvojila je istu meru.

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZAC

    7. oktobar 2022 | 10:40

    Rusima to nije ni potrebno oni imaju najvece bogastvo ovog sveta a to su energetika, hrana i mnoge rude koje su potrebne celom svetu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>