• 1

Gost video radnicu kako sipa vodu sa česme u flaše za prodaju: Vlasnik objekta ima opravdanje?

Konobarica je primetila da je pomalo šokirano gleda, na šta se nasmejala i rekla: "Rakija, rakija"

  • 1
Voda, čaša vode Foto: Shutterstock

Razočarani gost jednog restorana na Lastovu obratio se Slobodnoj Dalmaciji, tvrdeći da osoblje restorana "uvaljuje vodu sa česme kao kupovnu".

Kako je objasnio, prilikom posete lokalu, u koji inače često dolazi tokom leta, video je konobaricu koja u litarske flaše brendirane vode sipa onu sa česme.

- Morao sam do toaleta, da bih, prolazeći pored šanka, video konobaricu kako u flaše brendirane od litar sipa vodu sa česme. Bilo je uredno složeno sedam-osam flaša - ispričao je.

Kako dalje objašnjava, konobarica je primetila da je pomalo šokirano gleda, na šta se nasmejala i rekla: "Rakija, rakija".

- To je za mene vrhunska sramota. Jednom rečju - prevara. Sitno kokošarenje, otimanje ljudima koji su tu došli na odmor, u goste. Nikad im nije dosta, iako su zarade na hrani i piću astronomske - dodao je razočarani gost restorana.

Povodom ove situacije oglasio se i vlasnik restorana koji je potvrdio da sipaju vodu u prazne boce, ali ne sa česme već iz plastičnih boca, kao i da istu koriste za ličnu upotrebu.

česma, voda, nestanak vode, pijaća vda Foto: Pixabay

- Konoba je u sklopu naše kuće, imamo šank, i tačno je da sipamo vodu u te flaše, ali ne iz slavine, nego iz plastike od 7, 6 litara, Jana, Cetina, ali za nas. Nas je svaki dan na ručku 10 do 12, što članova porodice, što osoblja, a voda na Lastovu nije za piće jer je puna hlora i kamenca. Ako je neko video da prodajemo tu vodu, onda je to druga priča - objašnjava vlasnik tvrdeći da godišnje kupuju po 400 kartona vode u lokalnoj prodavnici.

- Nema šanse da varamo svoje goste. Kažem, da je neko video da je dobio otvorenu flašu, to bi bila druga priča. Porodična je kuća, mi preko dana nalijemo te flaše koje su već istrošene, iz flaša od sedam litara i to držimo za nas - dodao je.

Na pitanje novinara da li je moguće da su zaposleni "varali kupce" mimo njegovog znanja, odlučno tvrdi da to nije moguće.

– Ma nema šanse. Mi smo svi iz porodice. Objasnio sam o čemu se radi, mi nemamo objekat koji je odvojen od kuće, to je jedna terasa u sklopu kuće, taj šank je do ulaza u kuću. Kad su zaposleni slobodni, oni tu napune. Ko bi bio blesav da puni flaše da neko vidi?! Slavina u sudoperi je plitka i ne može flaša da stane, već sa levkom iz plastike presipamo za nas. Imali smo i problema sa crevnim bolestima, tako da ne želimo da se igramo - zaključuje vlasnik.

Propisane kazne za prevaru potrošača na ovaj način u Hrvatskoj kreću se od 50.000 do 100.000 kuna (od oko 800.000 do 1,6 miliona dinara) za pravnu osobu, a za odgovornu i fizičku osobu kazna je od 5.000 do 10.000 kuna (od oko 80.000 do 160.000 dinara).

Video: Zavirite u hram vina: Služe vas roboti somelijeri dok vam preporučuju vino po vašem raspoloženju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    7. oktobar 2022 | 17:25

    Vise necu narucivati vodu na Lastovu mada nisam ni pre tj ne idem u HR.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>