• 6

U narednih godinu dana biće završeno pet autoputeva: Deonica Kruševac-Beograd otvara se 30. decembra

Deonica Surčin-Novi Beograd biće završena do sredine februara što će omogućiti mnogo lakši izlazak na "Miloš Veliki"

  • 6
Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Vladimir Sporcic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih godinu dana biti završeno pet autoputeva ili brzih saobraćajnica, dodajući da smo uspeli da ne odustanemo ni od jedne investicije i pored krize koja nas je zadesila, jer znamo da je to uslov za naš rast.

Vučić je, u obraćanju građanima, rekao da će autoput do Kruševca biti završen do kraja godine, i da bi deonica trebalo da bude otvorena 30. decembra.

- Svi Kruševljani treba da znaju da će od nove godine imati autoput od Kruševca do Beograda i da će im do Beograda trebati samo sat i deset minuta - objasnio je on.

Vučić je dodao i da će se nastaviti rad na Moravskom koridoru.

Istakao je da će deonica Surčin-Novi Beograd biti završena do sredine februara što će omogućiti mnogo lakši izlazak na "Miloš Veliki".

- Verujemo da ćemo do kraja marta završiti celu obilaznicu oko Beograda, do sektora C, odnosno Bubanj Potoka. To će predstavljati ogromno rasterećenje za građane Beograda, ali i sve putnike koji idu sa severa na jug. Zatim idemo na ugovaranje sektor C, odnosno spajanje sa Pančevom i velikim mostom - preneo je on.

Vučić je najavio da će do kraja iduće godine biti završena i brza saobraćajnica prema Valjevu, a do septembra autoput Ruma-Šabac.

- Za 11 meseci nema više prolazaka kroz gužve u Jarku, Hrtkovcima, Platičevu. Imaćemo autoput do Šapca, pa će se stizati od Beograda do Šapca za 45 minuta - rekao je on.

Vučić je istakao da će biti nastavljeno ulaganje i u železnicu.

- Već su krenuli radovi na pruzi Niš-Brestovac, kao i pruzi Niš-Dimitrovgrad. Radimo brzu prugu Beograd-Niš, rastu troškovi ali imamo veliku podrška EU za te radove i hvala im - objasnio je on.

Vučić je dodao da država razmišlja da se spoji sa Vrbnicom prema Crnoj Gori, jer je pruga u užasnom stanju u delu prijepoljske i pribojske opštine.

- Do kraja 2025. imaćemo potpuno završenu prugu kroz Srbiju prema Mađarskoj. Do sada smo uspeli da ne odustanemo ni od jedne investicije i pored krize koja nas je zadesila, jer znamo da je to uslov našeg rasta.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oo

    8. oktobar 2022 | 13:05

    Mi nemamo da jedemo, kakvi putevi sada nije mesto tome

  • @Kiki

    8. oktobar 2022 | 14:00

    A za to vreme? Šerpe u ruke i na gradilišta asfalt na meniju. Glasali ste za ovo u aprilu.

  • vojislav

    8. oktobar 2022 | 16:16

    presednice a ko ce da vozi tim autoputevima kada nam udarili sankcije na uvoz nafte bas one drzave skojima se boris da budemo u zajednici u evropsku uniju

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>