• 0

Penzioneri iz Republike Srpske u Srbiji ne moraju da dostave potvrde da bi penzije primali redovno

Fond PIO Republike Srpske mogućnost elektronske razmene podataka o smrti penzionera ima sa nadležnim institucijama svih država nastalih na području bivše SFRJ osim sa Fondom PIO Severne Makedonije, gde živi oko 180 korisnika

  • 0
Hladno sunčano vreme, vremenska prognoza, šetači Foto: Nikola Anđić

Korisnici Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske (PIO RS), koji imaju prebivalište u Srbiji, ne moraju da do kraja godine dostave potvrde da su živi, kako bi penzije primali redovno, saopštio je danas Fond PIO RS.

U saopštenju se navodi da je ova olakšica za penzionere rezultat unapređenja saradnje između Fonda PIO Republike Srpske i Republičkog fonda PIO Srbije, odnosno stavljanja u funkciju elektronske razmene podataka o smrti korisnika prava na penziju.

Prebivalište u Srbiji ima 20.520 korisnika Fonda PIO Republike Srpske i oni su do sada bili obavezni da na kraju kalendarske godine dostavljaju ovu potvrdu, kako bi im penzije u sledećoj godini bile redovno isplaćivane.

Fond PIO Republike Srpske mogućnost elektronske razmene podataka o smrti penzionera ima sa nadležnim institucijama svih država nastalih na području bivše SFRJ osim sa Fondom PIO Severne Makedonije, gde živi oko 180 korisnika.

Elektronskom razmenom podataka o smrti, navode iz Fonda PIO RS se smanjuje i mogućnost preplate penzije kada se smrt penzionera Fondu ne prijavi blagovremeno, odnosno u roku od 30 dana.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>