• 0

Produžena zabrana izvoza dizela: Vlada deli subvencije za kamiondžije koji su ostali bez kamiona u Ukrajini

"Republika Srbija raspolaže dovoljnom količinom te vrste dizela, a zabrana izvoza je dodatna mera zaštite potrošača i tržišta", piše u saopštenju

  • 0
Benzin, dizel, gorivo, sipanje goriva, pumpa Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije produžila je na današnjoj sednici odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590 do 31. oktobra, s ciljem sprečavanja moguće štete po privredu i građane. Republika Srbija raspolaže dovoljnom količinom te vrste dizela, a zabrana izvoza je dodatna mera zaštite potrošača i tržišta.

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o usvajanju Programa o rasporedu i korišćenju subvencija za podršku u radu domaćih prevoznika tereta u drumskom saobraćaju zbog nastale štete u poslovanju prouzrokovane ratnim dejstvima u Ukrajini. Subvencije su namenjene domaćim preduzećima čiji su vlasnici i vozači kamiona i poseduju samo te kamione za rad i prevoz tereta, a koja su uništena ili oduzeta na teritoriji Ukrajine.

Subvencije nisu namenjene velikim preduzećima koja u vlasništvu imaju veliki broj kamiona.

Imajući u vidu neophodnost funkcionisanja prevoza tereta, kako u domaćem, tako i međunarodnom prevozu, kao važne privredne grane potrebno obezbediti sredstva za očuvanje privredne aktivnosti u ovoj oblasti i rad privrednih subjekata, čije je poslovanje, usled ratnih dejstava u Ukrajini, pretrpelo izuzetne gubitke i dovelo u pitanje kontinuitet poslovanja domaćih prevoznika u ovoj oblasti privrede.

Video: Do proleća stiže 100 vozila na prirodni gas: Primopredaja 10 novih autobusa na e-pogon

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>