• 0

MTEL otvorio prvu poslovnicu u Švajcarskoj: Telekom Srbija širi mrežu

Vladimir Lučić najavio je da će kompanija otvoriti još osam prodajnih mesta na švajcarskom tržištu

  • 0
mobilni telefon, mobilno digitalno plaćanje Foto: Shutterstock

Novi telekomunikacioni operater u Švajcarskoj - MTEL, član Telekom Srbija grupe, svečano je otvorio prvu poslovnicu u okolini Ciriha, a tom prilikom direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić najavio je da će kompanija otvoriti još osam prodajnih mesta na švajcarskom tržištu, ali i da će se poslovanje proširiti na Nemačku i SAD.

Korisnicima MTEL mreže u Švajcarskoj na raspolaganju su pripejd i postpejd tarife, povoljni roming paketi bez dodatnih troškova u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, kao i najbogatija ponuda televizijskih kanala, serija i filmova iz regiona bivše Jugoslavije.

Na svečanom otvarnju poslovnice kompanije MTEL pored Lučića, prisustvovali su i ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić, direktor MTEL Švajcarska Stefan Božić, kao i ostali predstavnici iz Telekom Srbija grupe i sveta biznisa.

Lučić je rekao da je otvaranje prvog prodajnog mesta u Švajcarskoj deo sprovođenja strategije širenja poslovanja njegove kompanije u zemlje Evrope.

- Pokazali smo da je sve moguće da jedan nekada mali operater Telekom Srbija postaje jedna evropska telekomunikaciona kompanija - izjavio je Lučić.

Prema njegovim rečima, prioritet kompanije je da dodatno približi i poveže naše ljude koji žive i rade u Švajcarskoj i drugim zemljama sa prijateljima i porodicom na Balkanu.

Izrazio je uverenje, na osnovu rezultata koje je kompanija ostvarila u Austriji gde 15 odsto njenih korisnika čine Austrijanci, da će nova MTEL ponuda biti primamljiva, ne samo ljudima iz bivše Jugoslavije, već i lokalnom stanovništvu.

- Iskustvo iz Austrije nam pokazuje da će usluge koristiti i ostali sa tržišta zato što je naša mobilna usluga vrlo atraktivna i za lokalne korisnike u Švajcarskoj u lokalnim pozivima sa dodatnim benefitima ka Srbiji, BiH i Crnoj Gori - rekao je on.

Ocenio je da će svi koji rade u Švajcarskoj i imaju veze sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom biti zadovoljni MTEL uslugom i da će moći po vrlo povoljnim cenama da komuniciraju, a istovremeno i da gledaju sve naše kanale, domaće serije i lokalne sportske događaje.

Direktor MTEL Švajcarska Stefan Božić rekao je da se otvaranjem ove poslovnice povezuje telekomunikaciono tržište Evrope sa tržistem zemalja Balkana.

Naveo je da su od sada u Švajcarskoj dostupni ekskluzivni sadržaji i kanali poput RTS, Arena Sporta, OBN, BN TV i mnogih drugih.

Božić je dodao da MTEL koristi infrastrukturu švajcarskog operatera SALT.

- Zahvaljujući agilnom pristupu, SALT nam je obezbedio realizaciju vrlo složenih tehničkih rešenja koja su omogućila implementaciju jedinstvene MTEL zone - povezivanje i korišćenje interneta u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Austriji u mrežama koje pripadaju Telekom Srbija grupi - rekao je Božić.

Božić je naveo da su sve usluge MTEL Švajcarska dostupne kod distributera i na sajtu www.mtel.ć .

Ambasador Bradić rekao je da je tržište Švajcarske veoma zahtevno i izrazio zadovoljstvo što jedna srpska kompanija ulaže kapital i tehnologiju u njega.

- Naši građani će dobiti vrlo kvaltetnu uslugu po povoljnijim cenama, sa dobrim roming paketima, internetom i tako dalje. Ovo je jedna pozitivna vest - rekao je Bradić i istakao da je bilo očekivano da posle šest godina poslovanja u Austriji, Telekom dođe u Švajcarsku.

Dve starije gospođe Slobodanka Marinković i Zorica Bikeljić iz Srbije, koje žive u Švajcarskoj došle su na otvaranje poslovnice i saglasile su se da je ovakvo predstavništvo naše kompanije od velikog značaja za sve ljude sa Balkana koji ovde žive i da će im olaksati komunikaciju.

Mirjana Matović koja radi u Cirihu rekla je da je zadovoljna ponudom i izrazila nadu da će građani sa Balkana iskoristiti povoljnosti.

- To je veliki korak jer našim ljudima treba taj kontakt sa domovinom. Ponuda mi se mnogo sviđa i nadam se da će je mnogi iskoristiti - poručila je ona.

MTEL Švajcarska pripremio je i akcije dobrodošlice za svoje prve korisnike, od kojih su najatraktivnije Telefon iPhone 13 mini gratis, uz tarifu SWIS PLUS, a što se tiče televizije, MTEL TV tri meseca gratis.

Svi zainteresovani korisnici u prvoj poslovnici MTEL-a imaju priliku da kupe usluge mobilne telefonije i televizije, koje svojim kvalitetom i ponudom mogu da budu konkurentne i lokalnim švajcarskim operaterima.

Video: Lučić: Telekom će po projekcijama 2023. vredeti 4 milijarde evra

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>