• 1

Dalmatinskog ugostitelja šala bi mogla da košta 4.000 evra, ali ne planira da prekine: Pominje Vučića, Brnabić

Ukoliko se bude teretio kao pravna osoba, može ga dočekati kazna i do 200.000 kuna

  • 1
Konobarica bakšiš evri Foto-ilustracija: Shutterstock, Marko Jovanović

Jedan vlasnik restorana u Pelješcu, ako ne zbog hrane, zasigurno je postao poznat zbog "maštovitih" natpisa na oglasnoj tabli ispred ugostiteljskog objekta. A ni intervencija policije nije sprečila da humor ovog Dalmatinca ispliva na površinu prenosi Večernji list.

Naime, meta šale Jakova Begovića često su politička dešavanja i sami političari. Zbog jedne od njih, koja glasi "Mađare ne služimo, niste dobrodošli na vaše more", mogao bi da plati visoku kaznu, ali nije posebno razočaran što njegova satira nije shvaćena na pravi način, niti mu je presela šala sa politikom.

- Ma, đavola, da bi mi preselo. Pa nisu ništa shvatili, ja sam tada samo rekao da nisu dobrodošli na njihovo more - pojašnjava Begović svoju igru rečima.

Ovaj ugostitelj sa tridesetogodišnjim iskustvom sumnjiči se za povredu dostojanstva Mađara po Zakonu o suzbijanju diskriminacije. Kao fizičko lice součava se sa kaznom od pet do 30.000 kuna (oko 467.000 dinara), a ukoliko se bude teretio kao pravna osoba, može ga dočekati kazna i do 200.000 kuna (oko 3 miliona dinara).

- Nemam ja ništa protiv nikog, ljude ne delim i u mom su restoranu svi dobronamerni gosti i dobrodošli. Ali, imam jedan uslov, moraju da vole vino i tunu - smeje se pelješki ugostitelj, koji godinama ima "tradiciju smešnih i satiričnih poruka".

Često su to bile poruke poput: "Imamo odličnog kuvara, ali ga ne bismo preporučili", "Akcija! Punjene paprike, platiš 3, dobiješ 2", ili "Sutra dižemo cene, pa je danas najbolje da dođete sutra".

Kako priča vlasnik, turista je sve manje u poslednjih nekoliko nedelja, ali i više nego ranijih.

- Pelješac je bio malo van ruke, ali turista je ipak svake godine sve više. Sada ga neki otkrivaju i zahvaljujući Pelješkom mostu - objašnjava Begović.

U porukama pominje političare poput Aleksandra Vučića, Viktora Orbana, Ane Brnabić...

Video: Serija Squid game dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rudimir

    15. oktobar 2022 | 15:26

    Sto isto nije napisao Talijanima oni ce i onako da im uzmu "njihovo more".

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>