• 2
 ≫ 

Potpisao uredbu: Putin ukinuo ograničenja pojedinim međunarodnim bankama

 ≫ 

Pored toga, ove banke i investicioni fondovi su izuzeti od zabrane transakcija u stranoj valuti koje, između ostalog, uključuju deponovanje deviza od strane ruskih rezidenata na račune otvorene van Rusije

  • 2
Vladimir Putin, portret Foto: Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je uredbu o ukidanju specijalnih ekonomskih mera, koje su uvedene u martu kao odgovor na sankcije, za jedan broj stranih investicionih fondova i razvojnih banaka, navodi se u uredbi objavljenoj danas u zvaničnom onlajn registru zakonodavnih informacija.

Među njima su i Azijska banka za infrastrukturna ulaganja, Međunarodna banka za ekonomsku saradnju, Međunarodna investiciona banka, Rusko-kirgiški razvojni fond i BRIKS Nova razvojna banka (NDB), javio je TASS, a prenosi Tanjug.

Konkretno, oni neće biti predmet postupka za transakcije uspostavljene u skladu sa uredbom predsednika od 1. marta o posebnim ekonomskim merama.

Pored toga, ove banke i investicioni fondovi su izuzeti od zabrane transakcija u stranoj valuti koje, između ostalog, uključuju deponovanje deviza od strane ruskih rezidenata na račune otvorene van Rusije.

Štaviše, pomenutim razvojnim bankama i investicionim fondovima ukidaju se i neka druga ograničenja koja su predviđena merama preduzetim kao odgovor na neprijateljske poteze SAD i zemlje i organizacije koje su im se pridružile.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>