• 0

Dok Mask "kreira" parfeme, Tesla pada: Akcije već sada 50% udaljene od rekorda

Potonuće koje budi pesimizam... Da li se najbogatiji čovek sveta previše "zaigrao"?

  • 0
Tesla Recall Tesla / Foto: Tanjug/AP

Deonice Tesle, vodeće američke kompanije u oblasti električnih vozila, već sada su 50 posto udaljene od svog rekorda, što je probudilo pesimizam na tržištu.

Samo u petak, akcije Maskove imperije pale su više od 7%, na 205 dolara. Kompanija je, inače, u avgustu izvršila podelu deonica u odnosu 1 prema 3. Pomenuta vrednost je najniža vrednost Teslinih akcija u poslednje 52 nedelje.

Prema Handelsblatt-u, proizvođač električnih vozila iz SAD, navodno, ima problema sa izgradnjom čuvene gigafabrike za proizvodnju baterija u blizini Berlina, čije se pokretanje ne očekuje pre 2024. godine.

Dodatno, na pesimizam ulagača utiče i prodaja deonica samog osnivača, Ilona Maska. Više puta je pisano o tome da Amerikanac prodajom Teslinih deonica finansira akviziciju Tvitera, premda je rekao kako odustaje od te kupovine, zbog čega je po sredi i sudski spor.

Istovremeno, dok Tesla preživljava svoje teške trenutke, Mask nastavlja da provocira na Tviteru. Nedavno je, navodno, lansirao parfem pod nazivom "Burnt Hair" i već uspeo da zaradi 1.000.000 dolara.

Video: Bili smo u Italiji: Ovako se pravi čuvena kafe Vergnano koja postoji 140 godina

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>