• 0
 ≫ 

Protok gasa ka istoku Evrope preko Jamala - na nuli

 ≫ 

Ruski proizvođač gasa, Gasprom, saopštio je da će danas isporučiti 42 miliona kubnih metara gasa u Evropu preko Ukrajine, u odnosu na 42,4 miliona kubnih metara isporučenih u nedelju

  • 0
Nemačka, Gasovod, energetika, energija, inflacija, Germany Energy Inflation

Foto: Tanjug/AP

Protok gasa preko gasovoda Jamal-Evropa, iz Nemačke do Poljske, pao je danas na nulu, pokazuju podaci Gaskejda, nemačkog operatora gasovoda.

Isporuke ruskog gasa Evropi - preko Ukrajine - ostale su stabilne.

Izlazna količina gasa na cevovodu Jamal na mernoj koti Malnov, na nemačkoj granici, izosila je nula kilovat-sati (kWh) na sat jutros u 6:00 časova po centralnoevropskom vremenu, u odnosu na 648.230 kWh/h u 5:00 časova, prenosi Rojters.

Nominacije za isporuku ruskog gasa u Slovačku kroz Ukrajinu, preko granične merne stanice Velke Kapušani, iznosile su 36,7 miliona kubnih metara, što je neznatna promena u odnosu na prethodni dan, podaci su ukrajinskog prenosnog sistema.

Ruski proizvođač gasa, Gasprom, saopštio je da će danas isporučiti 42 miliona kubnih metara gasa u Evropu preko Ukrajine, u odnosu na 42,4 miliona kubnih metara isporučenih u nedelju.

Protok gasa gasovodom Severni tok 1, koji ide preko Baltičkog mora od Rusije do Nemačke, ostao je na nuli. Taj gasovod je 31. avgusta zatvoren zbog, kako je tada najavljeno, trodnevnog remonta, ali ni posle tog datuma nije pušten u rad, a Moskva je za tu situaciju okrivila sankcije Zapada i tehnička pitanja.

Rusija je saopštila da nije u mogućnosti da ponovo pokrene taj gasovod, koji je u međuvremenu oštećen u eksplozijama za koje se sumnja da su akt sabotaže.

Video: Ovo je grad u koji je uloženo najviše sredstava EU

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>