• 7
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Serija sa Đuričkom vratila Netflix "u život": Imaju rast pretplatnika, da li ste među njima? (ANKETA)

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gigant za striming kaže da je, u periodu od jula do septembra, u svoju bazu pretplatnika dodao 2,4 miliona domaćinstava

  • 7
Nikola Đuričko Stranger Things Nikola Đuričko, "Stranger Things" / Foto: Printskrin/Netflix

Kako smo pisali u julu ove godine, najpopularnija striming platforma za gledanje serija i filmova, Netflix, izgubila je oko milion pretplatnika u drugom kvartalu.

Osim raznih "tehničkih" izazova sa kojima se borio i koji su uticali na reputaciju, Netflix već duže vreme ima posla i sa nemilosrdnim rivalima kao što su Disney Plus, HBO, Amazon Prime Video, Apple TV Plus, Paramount+, a koji nude sve konkurentniji sadržaj potrošačima.

Ipak, čini se da su burni letnji dani sada iza njih, posebno imajući u vidu da pretplatnici na jesen i zimu, tradicionalno, više vremena provode kod kuće i više gledaju serije/filmove.

BBC piše da je Netflix konačno prestao da gubi pretplatnike, nakon što se mučio da ih zadrži, suočen sa konkurencijom i pritiscima zbog rastućih troškova života. Naime, kompanija je svojevremeno i potvrdila vest o saradnji sa Majkrosoftom kako bi kupcima ponudila povoljnije pretplate.

Gigant za striming kaže da je, u periodu od jula do septembra, u svoju bazu pretplatnika dodao 2,4 miliona domaćinstava, i upravo to je preokrenulo gubitke.

Hitovi sa Netflix-a, kao što su Stranger Things i Monster: The Jeffrey Dahmer Story, pomogli su da se gledaoci vrate na popularni sajt.

Inače, u seriji Stranger Things glumi i naš proslavljeni glumac Nikola Đuričko koji je pre izvesnog vremena napustio Srbiju i sa porodicom se preselio u SAD.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Nikola Djuricko (@nikoladjuricko)

"Posle izazovnog prvog poluvremena, verujemo da smo na putu da ponovo ubrzamo rast", navodi kompanija u pismu investitorima u utorak. Takođe su saopštili kako očekuju da će nastaviti da dodaju pretplatnike u svoju bazu, u narednim mesecima.

Da li gledate Netflix?

Glasajte

Video: Ambasadorka Srbije u Nemačkoj za Telegraf: Srbija jedina zemlja zapadnog Balkana na IF

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    19. oktobar 2022 | 10:29

    Izgubili ste predplatnike zato sto na vecini filmova i serija nemate prevod na srpskom. Po neki od njih imaju prevod samo na hrvatskom, zasto onda placamo Netflix? Sramota koliko smo lenji.

  • Taša

    19. oktobar 2022 | 12:10

    Fenomenalan je u seriji, odlicno je odglumio

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>