• 0

Dok skaču cene energije, ali i odeće, poruka glasi: "Pletite svoje čarape!"

Ove godine su u Srbiji najmanje povećane cene prirodnog gasa, dok je grejanje na struju skuplje od 10 do 15 procenata

  • 0
vunene čarape Foto: Sergey Mostovoy / Alamy / Alamy / Profimedia

Nekima je ova aktuelna krizna situacija vezana za energiju poslužila čak i kao inspiracija - da se vrate nekim starim, zaboravljenim umećima.

Jedna od tih veština je pletenje.

Zima se neumitno bliži, a energija je sve skuplja. Jedan sajt za fotografije je čitav artikal posvetio upravo vunenim čarapama, neophodnim tokom zime, posebno sada kada se najavljuje štednja.

Kako pišu, "Zahvaljujući rastu cena energije, grejanje postaje sve nedostupnije; zato ne oklevajte i pletite sebi i svojim najmilijima čarape da se zagrejete! Dozvolite nam da vas inspirišemo raznim šarenim dezenima".

A sada šalu na stranu, budući da vunene čarape samo "pomažu" da vam bude malo toplije. Telegraf Biznis je nedavno detaljno izračunao koji tip grejanja bi ove godine mogao da vas košta najskuplje, a koji najjeftniji.

Ako, pak, i odlučite da obnovite znanje o pletenju ili se prvi put susrećete s tim, neka vam razne vunene čarape koje će zasigurno doživeti bum ove sezone - posluže kao inspiracija.

Video: Zoran je poslednji obućar u Bogatiću: Za mlade je ovo prljav posao, a pare su male

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>