• 15
 ≫ 

Gruner otvara novi pogon u Vlasotincu: "Vidim, rade žene, one su disciplinovanije, mi samo nešto filozofiramo"

 ≫ 

U industrijskoj zoni u Vlasotincu izgrađen je još jedan pogon nemačke fabrike

  • 15

Nemačka kompanija Gruner Srbija otvorila je četvrti proizvodni pogon u Vlasotincu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem će zaposliti oko 200 novih radnika.

U novom pogonu proizvodiće se releji za renomirane automobilske brendove.

Vučić se zahvalio kompaniji što je ovaj pogon veći nego u Tunisu a zamolio je predstavnike fabrike da povećaju malo plate.

"Martine, Volfgangu i Patrik, molim vas da malo povećate malo plate", naveo je on i dodao na kraju da "brži gutaju sporije"

Tokom obilaska pogona Vučić je razgovarao sa zaposlenima.

- Vidim da uglavnom žene rade. One su disciplinovanije, samo mi nešto filozofiramo - kazao je predsednik.

Razgovarao je i sa devojčicom koja ima 17 godina i zaposlena je. Ona je rekla da je đak generacije i da ima brata blizanca koji takođe radi u ovom pogonu.

Ova kompanija je postojeće proizvodne kapacitete, sa 7.000, proširila na 11.500 metara kvadratnih, a trenutno ima ukupno 750 zaposlenih.

Šprajcer: "Važna investicija"

Martin Šprajcer, generalni direktor kompanije Gruner, obratio se na početku prisutnima.

- Ova investicija je jako važno. Lično sam veoma srećan što sam ovde danas, da prisustvujem uspehu između Grunera i Srbije. Priča Grunera u Srbiji počela je 2007. godine. Danas smo uložili 23, 7 miliona evra u Gruner u Srbiji - kazao je Šprajcer i naveo da je ovoj kompaniji jako stalo do životne sredine.

- Gruner globalno zapošljava 1.500 stotina ljudi. Srbija će biti naša vodeća fabrika, kada pričamo o proizvodnoj tehnologiji. Ključ ovog uspeha su ljudi, uložili smo u dualno obrazovanje. Mi vrednujemo ljude koji preduzimaju korake i odgovornost...U Tehničkoj školi u Vlasotincu smo partneri u dualnom obrazovanju. Time što smo partneri, imamo dobrobit i za Gruner i za Vlasotince. Mi nudimo veliku perspektivu mladim ljudima.

Gruner zapošljava još radnika

Gruner je kompanija iz nemačkog grada Vehingen, koja je jedan od najvećih proizvođača energetskih releja za strujomere i automobilsku industriju.

U industrijskoj zoni u Vlasotincu je izgradila još jedan pogon. Kako je ranije najavljeno, Gruner će tu zaposliti još 160 radnika. Gruner, inače, u ovom gradu već četiri godine proizvodi 100.000 releja mesečno i upošljava 220 radnika.

Sedište firme Gruner nalazi se u nemačkoj saveznoj državi Baden, Vitemberg.

Predsednik Vučić rekao je na otvaranju pogona 2017. godine da uloženi kapital iznosi 6,5 miliona evra, u kojem Srbija ucestvuje sa 3,2 miliona i zahvalio generalnom direktoru Grunera Edvardu Šprajceru čiji je otac, inace Slovenac, poginuo na teritoriji Srbije tokom Drugog svetskog rata.

Video: Gruner otvara novi pogon u Vlasotincu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    25. oktobar 2022 | 12:32

    Zemlja bogatih političara i jeftine radne snage!

  • Vitez

    25. oktobar 2022 | 11:51

    I kolika je plata, voleo bih da znam...

  • Miki

    25. oktobar 2022 | 13:03

    Sad kad polete i ovi iz Nemačke u te fabrike, da rade za velike nemačke plate hahaha , zlatno doba...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>