• 0

Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj

Poseban fokus biće na učešću mladih iz ruralnih i manje razvijenih sredina

  • 0
Forum, kongres, poslovni forum

Foto: Shutterstock

Projekat "Digitalna ekonomija za uravnotežen i otporan ekonomski razvoj" sprovodi se u okviru programske oblasti ASK posvećene razvoju preduzetništva i samozapošljivosti mladih pod nazivom Akademija omladinskog preduzetništva (AOP).

Cilj projekta je da mladima sa preduzetničkim duhom otvori mogućnosti koje pruža savremena digitalna ekonomija. To se pre svega odnosi na protok informacija i razvoj veština potrebnih za pristup globalnom digitalnom tržištu, gde nepovoljni uticaji geografskih i političkih barijera ne postoje, i njihov uspeh skoro isključivo zavisi od njih samih.

Poseban fokus biće na učešću mladih iz ruralnih i manje razvijenih sredina, čime ovaj projekat direktno doprinosi uravnoteženom ekonomskom razvoju Srbije.

Koktel povodom svečanog otvaranja ovog projekta će se održati u četvrtak, 27. oktobra 2022. godine, sa početkom u 19:00 časova, u zgradi Privredne Komore Srbije u Beogradu, na adresi Terazije 23/2. sprat, velika sala.

Među zvanicama nalaze se partneri ASK-a iz civilnog i korporativnog sektora, na prvom mestu generalni direktor kompanije NCR u Srbiji - ispred NCR fondacije koja finansira ovaj projekat; zatim Ambasadori i predstavnici Ambasada SAD-a, Izraela, Kanade, Malezije, kraljevina Danske i Norveške kao i neke od ličnosti iz ministarstava Republike Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>