• 0

Oročenje na samo 10 meseci uz više kamate

3 Banka ponudila 6,5 posto kamatu na dinarsku, a 3,5 posto na euro štednju oročenu na 10 meseci

  • 0
3 bank Foto: 3Bank

Povodom Dana i Nedelje štednje, 3 Banka je okrenula promotivnu akciju u okviru koje će plaćati višu kamatu na depozite oročene na 10 meseci.

-Smatramo da je uloga bankara u finansijskoj edukaciji izuzetno važna. Od 2020. naši većinski vlasnici su tri najveće zelene banke iz Nemačke i Holandije, što u smislu štednje znači da naš cilj nije više samo prikupljanje štednje već i aktivna edukacija pre svega građana sa manjim primanjima i manjim potencijalom za štednju o neophodnosti štednje, pa smo verovatno jedinstveni po tome da plaćamo više kamate na niže nego na više štedne uloge - kaže Vladimir Vukotić, predsednik Izvršnog odbora 3 Banke.

Ove godine, u svetlu sveprisutne nesigurnosti zbog geopolitičke situacije, tema štednje je možda i značajnija nego inače. Baš u kriznim situacijama, kada se najviše plašimo da će nam u teškoj situaciji nedostajati potrebna sredstva, više razmišljamo o štednji kao načinu da se osiguramo u nesigurnim vremenima.

-Različiti ljudi imaju i različite potrebe, a mi se trudimo da uvek ponudimo nešto novo, prilagođeno klijentima, ali i u skladu sa širim ciljevima razvoja zajednice u kojoj živimo i radimo. U poslednje vreme usled inflatornih kretanja uglavnom uvezenih iz inostranstva, deo građana je odlučio da svoje ušteđevine uloži u nekretnine kako bi sačuvali vrednost novca. To je uz druge faktore, dovelo do snažnog rasta cena nekretnina gde isplativost same kupovine postaje upitna. Kao alternativnu mogućnost, u 3 Banci smo uveli novi štedni proizvod, rentnu štednju, koja kljentima omogućava da ostvare prihod svakog meseca a da pritom ne moraju da kupuju nekretninu. Kamate na rentnu štednju su izuzetno atraktivne, pa štediše mogu, u zavisnosti od visine depozita, da ostvare prihod približan onome koji bi ostvarili ulaganjem u nekretnine a bez dodatnog napora kupovine, renoviranja, opremanja i izdavanja nekretnine - objasnio je Vukotić, navodeći primer mesečne kamate od 55,000 dinara neto na uloženih 10 miliona dinara depozita ili 250 evra neto na uloženih 100,000 evra depozita.

On podseća da je u aktuelnoj situaciji, izuzetno značajna i kreditna podrška.

-Posebno je važna podrška malim poljoprivrednicima i malim preduzetnicima koji su okosnica svake ekonomije, a upravo oni uvek budu najviše pogođeni turbulencijama na tržištu. Zato mi i u ovom trenutku nastavljamo da ih podržavamo, depozite koristimo da im pomognemo da razvijaju svoje poslovanje, obezbede posao za sebe i svoju porodicu, time podržavajući zajednicu u celiini, a to je dodatna motivacija i za naše štediše - naglasio je predsednik Izvršnog odbora 3 Banke.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>