• 0

Novi ciklus programa "Moja prva plata": Većinu kandidata za posao čine žene

U prvoj polovini novembra kandidate biraju firme iz privatnog sektora, a u drugoj polovini meseca - poslodavci iz javnog sektora

  • 0
mlada uspešna žena, poslovna žena Foto: Shutterstock.com

Više od 17.000 mladih konkurisalo je u trećem ciklusu programa "Moja prva plata" za oko 12.000 radnih pozicija koje je ponudilo 7.500 poslodavaca.

Od ukupnog broja prijavljenih, 60 odsto su žene, saopštila je danas Nacinalna služba za zapošljavanje (NSZ).

Danas počinje povezivanje sa potencijalnim poslodavcima, tokom kojeg će kompanije selektovati najbolje kandidate. Program omogućava podršku zapošljavanju mlađih od 30 godina, bez radnog iskustva i sa završenom barem srednjom školom.

U prvoj polovini novembra kandidate biraju firme iz privatnog sektora, a u drugoj polovini meseca - poslodavci iz javnog sektora, navodi NSZ. Dodaje se i da će dve nedelje nakon povezivanja biti formirane konačne liste poslodavaca i kandidata, koje će biti dostupne na sajtu mojaprvaplata.gov.rs.

Naglašava se da će u roku od 15 dana, od dana objavljivanja ovih lista, uslediti potpisivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata, nakon čega će kandidati, najkasnije do kraja decembra, ući u kompanije u kojima će sticati svoja prva radna iskustva, neophodna znanja i veštine.

Program "Moja prva plata" traje devet meseci, a za to vreme NSZ kandidatima sa završenom srednjom školom mesečno isplaćuje 25.000 dinara, a onima sa visokim obrazovanjem - 30.000 dinara.

Video: Kako zaista izgleda rad na popularnim kruzerima?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>