• 2

Novosađanima dospeva četvrta rata poreza na imovinu: Kamatna stopa za kašnjenje danas 14 odsto

Rata dospeva 14. novembra

  • 2
Porez, porez na imovinu

Foto: Shutterstock

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada obaveštava poreske obaveznike fizička lica, preduzetnike i pravna lica da 14. novembra dospeva za plaćanje četvrta rata godišnjeg poreza na imovinu za 2022. godinu.

- Zakonom je predviđeno kvartalno plaćanje poreza na imovinu, a kašnjenje ili jednokratno izmirenje poreske obaveze na kraju kalendarske godine dovodi do obračuna i naplate kamate po stopi koja na današnji dan iznosi 14 odsto, stoga pozivamo poreske obveznike da svoje dospele obaveze izmiruju u zakonom propisanim rokovima - navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Informacije kao i odgovore na sve nedoumice povodom dospeća četvrte rate godišnjeg poreza na imovinu zainteresovana lica pored šalter sale u Ulici Vojvođanskih brigada br. 24-26, izdvojenog šalter mesta u prostorijama JKP "Informatika" na Bulevaru Slobodana Jovanovića br. 15, info-pulta Gradske poreske uprave u TC "Promenada", mogu dobiti i putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs, kao i na brojeve telefona: 021/4871-707, 021/4871-751.

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada podseća sugrađane da je omogućeno preuzimanje kopije Rešenja o utvrđenom porezu na imovinu za 2022. godinu u svim radnim jedinicama JP "Pošta Srbije" na teritoriji Grada Novog Sada kao i u svim radnim jedinicama naseljenih mesta koja pripadaju Gradu Novom Sadu.

Video: Ovako ubuduće kupujete polovan automobil

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    1. novembar 2022 | 16:27

    Pa dospeva i nama.

  • Miki

    2. novembar 2022 | 08:48

    Uklapate se u trend ECB, sto veca kamata narod ce bolje ziveti, to je povecanje plate i penzije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>