• 3

Može li naša Pošta da ubedi Amazon da cene budu upola niže?

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu

  • 3
Pošta Srbije, sastanak Amazon Foto: Pošta Srbije

Poslovodstvo Pošte Srbije održalo je sastanak sa predstavnicima kompanije Amazon u Privrednoj komori Srbije.

O tome koliko je Srbija daleko od potpunog dolaska Amazona, i šta bi zapravo dolazak  te kompanije na ove prostore značio za naše građane, proveravali smo o čemu možete čitati u našem posebnom tekstu. 

Zoran Đorđević, v.d. direktora JP „Pošta Srbije”, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Кostić, razgovarali su sa predstavnicima ove globalno poznate kompanije o potencijalnoj saradnji i predstavili poslovanje Pošte Srbije.

Na sastanku je razgovarano o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima.

Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje PDV-a. Između ostalog, na sastanku je razgovarano o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ova američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje Privredna komora Srbije u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Srbiji i Američkom privrednom komorom, uz podršku Кomorskog investicionog foruma.

Кonferencija kojoj je prisustvovao i Telegraf Biznis se održava u okviru posete Srbiji i Crnoj Gori Trgovinske misije Vlade SAD, koja okuplja i 27 američkih kompanija sa fokusom poslovanja na informaciono-komunikacionim tehnologijama, energetici i čistoj tehnologiji. Više od 160 regionalnih kompanija danas je bilo u prilici da održe B2B sastanke sa istaknutim američkim kompanijama.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    2. novembar 2022 | 17:21

    Kupovao sam neke auto modele iz Nemacke do 100 evra. Porez na 100 evra su mi izracunali 60 evra + pdv + sto mi je poštar doneo kući to jest njihovu uslugu a paket je isao preko DHL - a.Nisam imao kome da se žalim. Tako da naša posta nas pljačka bez presedana. Od tad nisam naručivao nista.. Sad nemaju nista ni oni.. Tako treba..

  • Bob

    2. novembar 2022 | 19:23

    Treba prvo napraviti zakon da naši poštari isporučuju pošiljku lično poručiocu ili uz recimo potpis pri isporuci. Ili uvesti neki sličan sistem koji bi garantovao isporuku! Često poručujem preko AliExpress-a i nekoliko puta mi pošiljka nije isporučena, a kroz "praćenje pošiljke" znam da je stigla u lokalnu poštu! Srećom sve su to sitnice u vrednosti max do 10-ak € (za skuplje stvari nemam hrabrosti da poručim) Pouzdano znam da se u pošti "pobiju" oko toga ko će šta da uzme za sebe kada stignu "kinezi", kako ih oni u pošti zovu. Zbog takvih stvari nam, nažalost ni Amazon ne bio od neke koristi!

  • Sparrow

    3. novembar 2022 | 00:49

    Postoji samo jedan malecki problem u prici o "50 evra bez carine".U tim 50 evra se racuna i postarina za posiljku,pa ce ukupan iznos UVEK preci 50 evra

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>