• 1

I bankari treba da se zabrinu: Vodeća američka banka najavila talas otkaza

Deo otpuštanja se odnosi na timove koji rade na tržištima kapitala u Hongkongu i kontinentalnoj Kini

  • 1
Svađa na poslu, posao Foto: Shutterstock

Očekuje se da će div sa Volstrita, investiciona banka Morgan Stenli, započeti novu rundu otpuštanja zaposlenih širom sveta u narednim nedeljama, jer rastuća inflacija i ekonomski pad zadaju udarac sklapanju poslova, rekla su za Rojters tri izvora upućena u plan banke.

Prema njihovim rečima, banka je napravila listu "viška zaposlenih" u azijsko-pacifičkom regionu, na kojoj su uglavnom ljudi iz timova fokusiranih na poslove u Kini.

Sagovornici britanske agencije su odbili da budu imenovani, jer su informacije poverljive.

Deo otpuštanja će se odnositi i na timove koji rade na tržištima kapitala u Hongkongu i kontinentalnoj Kini, a jedan od izvora je rekao da će otkazi pogoditi više od 30 zaposlenih u timu za tehnološko investiciono bankarstvo u azijsko-pacifičkom regionu.

Smanjenje radne snage u ovom delu sveta biće veće od godišnjeg prirodnog odliva zapslenih tu, a konačna odluka o obimu smanjenja tek treba da bude doneta, i verovatno će predstavljati nizak jednocifreni procenat od ukupne radne snage Morgan Stenlija na globalnom nivou.

Ova banka, koja je na kraju trećeg kvartala imala 81.567 zaposlenih širom sveta, odbila je da komentariše.

Zbog pogoršanja izgleda za sklapanje i finansiranje poslova, više investicionih banaka radi na planovima o gašenju radnih mesta. Goldman Saks je septembru otpustio deo osoblja nakon dvogodišnje pauze, a Dojče banka je u oktobru takođe podelila otkaze u organizacionim delovima svoje jedinice za investiciono bankarstvo, navodi Rojters.

Video: Gruner otvara novi pogon u Vlasotincu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>