• 0
 ≫ 

Prodaje se automobil koji je "proslavila" kraljica Elizabeta II: Malo ko je voleo ovaj model Jaguara

 ≫ 

Smaragdno zeleni Jaguar registrovan je 29. aprila 2009. godine, a kraljica je poslednji put viđena da se vozi u njemu u martu

  • 0
Kraljica Elizabeta Jaguar X-Type ide na aukciju

Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Jaguar X-Type, koji je bio u vlasništvu nedavno preminule kraljice Elizabete II, naći se kasnije ovog meseca na aukciji.

Ko bi rekao da će ovaj model, koji inače i nije bio tako omiljen među ljubiteljima modernih Jaguara, pronaći odobrenje kraljevske porodice?

Smaragdno zeleni Jaguar registrovan je 29. aprila 2009. godine, a kraljica je poslednji put viđena da se vozi u njemu u martu.

Unutrašnjost automobila je u kombinaciji kože i detalja od drveta, a poseduje i šiber, kontrolu kllime, električne prozore i automatski menjač.

Iako se stiče utisak da je u pitanju porodični automobil, poseduje pogon na četiri točka, što ga čini neverovatno stabilnim.

"Na fotografijama dostupnim na internetu, možete videti kraljicu Elizabetu II kako vozi baš ovaj automobil, noseći naočare i maramu, što je bilo tako tipično. Izgledala je srećno i zdravo, napuštajući Vindzor zamak", piše Daily Mail.

Aukcija će biti organizovana 26. novembra, a pretpostavlja se da će biti prodat za sumu između 10.000 (oko 10.200 evra) i 100.000 dolara (oko 102.000 evra).

- Velika je čast da na aukciji imamo tako kultni komad istorije i automobil u kome je očigledno toliko uživalo njeno veličanstvo kraljica Elizabeta II - istakao je Džejms Gud ispred aukcijske kuće.

Video: Hipsterski biznis: Uzgoj grožđa i proizvodnja kraft vina u srcu Londona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>