• 2

Vesić: Španske kompanije žele da učestvuju u razvoju železničke infrastrukture u Srbiji

- Predstavnicima španskih kompanija danas sam rekao da ćemo u narednom periodu kupiti 18 vozova koji se nabavljaju sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i pozvao ih da se jave na tender

  • 2
Goran Vesić, Tomislav Momirović Foto: Nikola Anđić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastukture Goran Vesić, sastao se danas, u okviru poslovnog foruma Srbija – Španija, sa španskom ministarkom industrije, trgovine i turizma Mariom Rejes Maroto u Palati Srbije.

Forum se realizyje kroz saradnju Trgovinskog odeljenja Ambasade Španije u Beogradu, Privredne komore Srbije i privredne komore Španije.

U okviru poslovnog foruma Srbiju će posetiti oko dvadeset španskih kompanija, među kojima su neke od vodećih u Španiji i Evropi koje posluju u različitim sektorima kao što su: energetika, obnovljivi izvori energije, železnička i saobraćajna infrastruktura, namenska industrija, vazduhoplovstvo, građevinarstvo, IT i telekomubikacije, veterina, konsultantske usluge i životna sredina.

Ovom prilikom Vesić je istakao da su Španci najviše zainteresovani za učestvovanje u projektima železničke infrastrukture u Srbiji.

- Predstavnicima španskih kompanija danas sam rekao da ćemo u narednom periodu kupiti 18 vozova koji se nabavljaju sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj i pozvao ih da se jave na tender. Zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića mi poslednjih deset godina sve više ulažemo u našu infrastrukturu. Veliki broj španskih kompanija je došlo ovde kako bi radili na razvoju železničke i drumske infrastrukture.

- Od Španije možemo mnogo da naučimo jer to je zemlja koja je mnogo razvila svoju infrastrukturu. Nadam se da će naše dobre političke odnose, koji su poslednjih godina veoma razvijeni zahvaljujući velikoj inicijativi predsednika Vučića i španskog premijera Sančeza pratiti i dobra politička saradnja - izjavio je Vesić.

Vesić je istakao da je glavni cilj ovog događaja jačanje bilateralnih, ekonomskih i trgovinskih odnosa i omogućavanje kompanijama iz obe zemlje da upoznaju špansko i srpsko tržište, kao i poslovne mogućnosti koje se otvaraju u pogledu investicija i trgovine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>