• 1
 ≫ 

Dragačevo dobija novu industrijsku zonu na 30 hektara: Miloš Veliki dovodi investitore u Srbiju

 ≫ 

Gradnja auto-puta nije jedina investicija u opštini Lučani

  • 1
čačak, dragačevo, autoput, pakovraće požega, milija milenković Foto: Rina

Izgradnja deonice auto-puta od Pakovraća do Požege dovešće saobraćajnicu Miloš Veliki u nepsorednu blizinu Dragačeva, gde je već određeno zemljište za buduću industrijsku zonu koje se prostire na površini od oko 30 hektara.

- Najveća investicija u našoj opštini je auto-put, a deonica koja prolazi kroz našu teritoriju trebalo bi da bude završena do kraja sledeće godine. Očekujemo da će se nakon toga javiti zainteresovani investitori koji će otvoriti svoja preduzeća ovde, što će bitno uticati na nova zapošljavanja - istakao je pomoćnik predsednika opštine Milija Milenković.

Međutim, gradnja auto-puta nije jedina investicija u opštini Lučani, pa se gradilište može videti u svim delovima opštine.

Najintenzivniji radovi trenutno se vrše u Guči. Neposredno uz veliku pozornicu na kojoj najbolji trubači odmeravaju snage, vrši se rekonstrukcija bazena u koju je država uložila oko 40 miliona dinara.

- Nažalost, poplave koje su nas zadesile prethodnih godina plavile su tri puta ovaj bazen. U rekonstrukciju smo krenuli 2021. godine uz pomoć sredstava Ministarstva turizma, trgovine i telekomunikacija i lokalne samouprave urađen je zaštitni betonski zid oko bazena kao i njegovo pokrivanje, a ove godine radi se druga faza koja podrazumeva rekonstrukciju samog bazena. Trenutno su u toku betonski radovi a potom sledi postavljanje završnog sloja, što znači da će već sledeće sezone biti na raspolaganju građanima opštine Lučani - istakao je Milenković.

Na seoskom području intenzivno se grade novi putevi, ali se rekonstruišu i stari izlokani drumovi. Država je za ovaj posao opredelila oko milijardu dinara.

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Вук

    4. novembar 2022 | 11:11

    Тако и у Сомбор, како је изграђен пут Сомбор-Кикинда, Сомбор се одбранити не може?!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>