• 3
 ≫ 

Brutalno: Ovako su danas radnici Tvitera saznali da su dobili otkaz, pljušte ispovesti

 ≫ 

Oni koji ostaju na poslu dobiće podatke na poslovni, a oni koji dobijaju otkaz obaveštenje će primiti na privatni mejl

  • 3
Tviter Ilon Mask, Musk Twitter

Foto: Tanjug/AP

Kako se i očekivalo, Ilon Mask je brutalno krenuo s otkazima u Tviteru.

Radnicima je najavio da će danas mnogima od njih stići mejl sa tim naslovom. Neki ljudi već ne mogu da se uloguju na Slek i službene naloge, što znači da su dobili otkaz.

Oni koji ostaju na poslu dobiće podatke na poslovni, a oni koji dobijaju otkaz obaveštenje će primiti na privatni mejl.

Do otkaza dolazi u vreme kada Mask govori o rezovima u broju zaposlenih i do 50 posto. To bi moglo da znači gubitak hiljada radnih mesta budući da je Tviter, prema podacima s kraja 2021. imao oko 7.000 zaposlenih.

Radnici se međusobno podržavaju

Dok se sve to dešava, radnici Tvitera dele poruke podrške jedni s drugima. Mnogi koriste hešteg "OneTeam", odnosno jedan tim. Neki dele snimke ekrana kako ne mogu da se uloguju u službeni mejl i pitaju jesu li otkazi već počeli.

Drugi pišu kako su ostali bez pristupa Tviteru i Sleku. Neki su upravo tako i saznali da su ostali bez posla, nisu imali pristup platformama na kojima inače rade. Viši menadžer Sajmon Balmain je tako tvitovao da mu je žao jer sve ovako završava.

Drugi šef, Dzejms Loduca, je tvitovao pitanje: “Može li srce biti puno i slomljeno u isto vreme?”, a potom je sklonio sve reference sa svojeg profila.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>