• 0

Pojedini hrvatski hoteli odlučili da zatvore vrata preko zime: Cena struje previsoka

Uprkos lepom vremenu, rad nije isplativ

  • 0
hotel hoteli najbolji hoteli

Foto: Pixabay/StockSnap

Hotelijeri na Makarskoj rivijeri i na ostrvima u hrvatskom delu Jadrana su zbog rasta cene električne energije odlučili da zatvore hotele preko zime, uprkos lepom vremenu na Jadranu i organizaciji direktnih letova od evropskih prestonica do Splita, prenosi danas Hrvatska radio-televizija (HRT), pozivajući se na lokalne turističke radnike.

Navodi se da nisu pomogli ni sjajna sezona ni rast prihoda, niti nikad bolja i sunčanija postsezona, jer su računi za struju postali previsoki.

- Troškovi su otišli u nebesa da se jednostavno ne isplati. Nešto što ste plaćali 100 sada je 300, a isto tako cena hrane je otišla gore. Znamo da cene padaju u januaru, tako da troškovi ruše prihode i mi smo zatvorili - rekao je Krunoslav Šošić iz kompanije "Bluesun Hotels", prenosi HRT.

Dodaje se da su hotelijeri u Splitu ipak odlučili da rade tokom postsezone.

- Mi ostajemo već tradicionalno otvoreni tokom celog zimskog perioda. Radujemo se što ćemo imati lokalne goste, goste iz regiona da dođu na velnes vikend, uživaju u gastronomskim delikatesima i suncu - navodi HRT reči direktorke prodaje lanca hotela Radison blu Kristine Rogaljske.

Direktor Županijske komore Split Joze Tomaš objasnio je da je veći broj hotelijera iz Splita potpisao ugovore sa dobavljačima energenata o garantovanoj ceni, tako da ona neće imati uticaj na cene usluga hotela.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>