• 0
 ≫ 

Varljiva jesen 1968: "Od 1. januara dodatni trošak za vozače"

 ≫ 

Telegraf Biznis došao je do vesti iz 10. oktobra 1968. godine, a evo o čemu se tada pisalo

  • 0
Osiguranje,  polisa , auto, osiguranje, vest iz 1968., autoosiguranje

Foto: Shutterstock, Telegraf.rs

Vlasnike četvorotočkaša u avgustu uzdrmala je vest da će osiguravajuća društva podići cenu polisa autodgovornosti za 22 odsto, ali na preporuku guvernera Narodne banke Srbije, Jorgovanke Tabaković, ta odluka je ipak izostala.

- Cene će od sutra, 26. avgusta biti vraćene na nivo od pre početka avgusta, čime će biti ukinuto povećanje od 22 posto -  potvrđeno je tada za naš portal iz Udruženja osiguravača Srbije.

Tako, danas, imamo na snazi one cene koje su donete još 2014. godine.

"Nove cene koje su bile na snazi od početka avgusta, nisu donete nezakonito niti su bile neosnovane, saopštava UOS. Ipak, zbog sveopšte situacije i u nameri da se pomogne građanima Srbije – vlasnicima vozila, osiguravajuća društva prihvataju da žrtvuju realnu cenu polise AO i vratiće je na nivo iz 2014. godine", precizirano nam je u avgustu.

Telegraf Biznis došao je do vesti iz 10. oktobra 1968. godine, kada je, tada Udruženje osiguravajućih zavoda, trebalo da raspravlja o poskupljenju osiguranja motornih vozila, a evo šta je pre više od pet decenija bio povod za uvećanje:

"Broj nesreća i isplaćene štete nameću poskupljenje osiguranja vozila, kako obaveznog, tako i dobrovoljnog osiguranja. Prošle godine bilo je dobrovoljno osiguranih 340.105 vozila. Naplaćena premija iznosila je 167,733,410, dok je za 151 hiljadu oštećenih vozila isplaćeno 255.300,417 dinara, što je za oko 180 miliona više nego što je naplaćeno od premije", stoji u vesti iz Politike Ekspres i dalje se nastavlja:

"Obavezno je bilo osigurano 678.072 vozila. Na štete je isplaćeno više oko 10 miliona, nego što su iznosile naplaćene premije. I kod jednog i kod drugog osiguranja štete su znatno veće, jer još hiljade slučajeva oštećenja nije likvidirano iz prošle godine".

Međutim, za koliko je trebalo da poskupi i od kada, autor je naveo da se "pouzdano još ne zna".

Odnosno da se veruje da je nova tarifa trebalo da stupi na snagu od 1. januara iduće godine, odnosno 1969.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>